Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Τυροπιτάκια γρήγορα εύκολα ,και πολύ νόστιμα!

 Η αδυναμία μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα εάν είναι σπιτικά !!!


Υλικά
1 Βιτάμ 250 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ το λιώνω λίγο στον φούρνο )
1 πακέτο κόκκινη φαρίν απ ( 500γραμ)
1 Κεσεδάκι γιαούρτι 400 γραμ.
λίγο αλάτι

Γέμιση
300 Γραμ.φέτα
1 με 2  αυγά
λίγο πιπέρι
               


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,το αλάτι,τα ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν,ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση που την φτιάχνουμε βάζοντας σε ένα μπολ την φέτα τριμμένη με ένα πιρούνι,το αυγό,και λίγο πιπέρι,και τα ανακατεύουμε,παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε η με το χέρι μας ,η με τον μικρό πλάστη,βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και τα κλείνουμε.




Με ένα ποτήρι τα κόβουμε σαν μισοφέγγαρο .τα βάζουμε στο λαδωμένο ελαφρά ταψί και από πάνω τα αλείφουμε με ένα πινέλο με αυγό μόνο τον κρόκο και 1 κουταλιά σούπας γάλα.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο .

Μπορούμε με την ίδια ζύμη να βάλουμε μέσα σπανάκι ή λουκανικάκι ή σοκολάτα  επίσης μπορούμε να τα ετοιμάσουμε να τα βάλουμε σε σακουλάκι κατάψυξη και να ψήνουμε όταν χρειαζόμαστε .Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ