Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

/Χαλβάς πεντανόστιμος !!


Αρέσει σε όλους και γίνεται αμέσως!!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
...4 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι στιμμένα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλλα
τριμμένη κανέλα 

Προαιρετικά σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το χυμό πορτοκάλι ,την ζάχαρη.κ την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .κλείνουμε το μάτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε η σε μία φόρμα,η σε φορμάκια .πασπαλίζουμε με κανέλα!

Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες 1φλυτζάνι τσαγιού όταν καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ