ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο καλαμαράκια. [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια μαιντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι νερό
ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτές κουταλιές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι πιπέρι ,όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βράζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που ράβομαι.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ένα μπολ έχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 πακέτο καλαμαράκια. [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια μαιντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι νερό
ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτές κουταλιές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι πιπέρι ,όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βράζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που ράβομαι.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ένα μπολ έχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ