Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σπιτική κρέμα καραμελέ!!!







 

ΥΛΙΚΑ
1\2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1\2 κιλό γάλα
...ελάχιστο αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε 1\2 φλυτάνι τσαγιού ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με 2 κουταλιές νερό .
Βράζετε το σιρόπι μέχρις ότου πάρη χρώμα καστανό.
Το ρίχνετε σε μία μικρή φόρμα ,η φορμάκια και το γέρνετε να απλωθεί παντού .
Το αφήνετε να κρυώσει
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι.
Ζεματάτε το γάλα και το ρίχνετε τμηματικά στο μίγμα αυγών .
Ρίχνετε την κρέμα αυτή μέσα στην φόρμα ,η φορμάκια
τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4 δάχτυλα ζεστό νερό.
Τοποθέτουμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.