ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ρύζι Βασμάτι
6 ίνες κρόκου Κοζάνης
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο [μπορείτε και λιγότερο]
4 καρότα τριμμένα
4 κουταλάκια σούπας σταφίδα ξανθή
1κουταλάκι του γλυκού κακουλέ [μπαχάρι] λιωμένο
8 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
6 ίνες κρόκου Κοζάνης
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο [μπορείτε και λιγότερο]
4 καρότα τριμμένα
4 κουταλάκια σούπας σταφίδα ξανθή
1κουταλάκι του γλυκού κακουλέ [μπαχάρι] λιωμένο
8 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
EKTEΛΕΣH
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα ,μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρύζι,
βράζουμε περίπου για 20 λεπτά [δοκιμάστε το ] και το αποσύρωμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε.
Οσο βράζει το ρύζι μας για να μην χάνουμε χρόνο , σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,το καρότο,την σταφίδα,
το κακουλέ ,τον κρόκο Κοζάνης ,και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά,έχουμε στραγγίσει το ρύζι μας το προσθέτουμε κι αυτο μέσα κι ανακατεύουμε καλά για δύο-τρία λεπτά και είναι έτοιμο .Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαιντανό!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βάζουμε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα ,μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρύζι,
βράζουμε περίπου για 20 λεπτά [δοκιμάστε το ] και το αποσύρωμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε.
Οσο βράζει το ρύζι μας για να μην χάνουμε χρόνο , σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,το καρότο,την σταφίδα,
το κακουλέ ,τον κρόκο Κοζάνης ,και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά,έχουμε στραγγίσει το ρύζι μας το προσθέτουμε κι αυτο μέσα κι ανακατεύουμε καλά για δύο-τρία λεπτά και είναι έτοιμο .Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαιντανό!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ