Κρέπες με κιμά !!
Μερίδες: 5
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Εύκολη
|
125 γραμ.αλεύρι
250 ml γάλα
2 αβγά
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
ΣΗΜ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι έτοιμο μίγμα για κρέπες Γιώτης και να το φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές κοφτές πελτέ
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
2 αβγά βρασμένα σφιχτά σε κομμάτακια κομμένα ψιλά
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
5 κουταλιές βούτυρο
3-4 ποτήρια γάλα
7 -8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κρόκοι αβγών
αλάτι
1 φλυτζάνι τυρί πεκορίνο Αμφιλοχίας ,η ότι άλλο
ΚΡΕΠΕΣ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπόλ κάνουμε μία λακουβίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο,το γάλα,το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα αβγά.
Δουλεύουμε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο ,και το αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε στο τηγάνι μας ελάχιστο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί με ένα φλυτζανάκι του καφέ το γεμίζουμε ως επάνω και το ρίχνουμε στην μέση στο τηγάνι και το κουνάμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού ,μόλις ψηθεί από την μία πλευρά με την βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρνάμε από την άλλη,
Τις ετοιμάζουμε κάτ αυτόν τον τρόπο όλες και τις τοποθετούμε την μία πάνω από την άλλη .
Κάθε φορά που θα βουτάμε το φλυτζανάκι μην ξεχνάμε να ανακατεύουμε το μίγμα και να βουτυρώνουμε λίγο το τηγάνι μας
ΚΙΜΑΣ
Βάζουμε στήν κατσαρόλα το κρεμμύδι-σκόρδο ψιλοτριμμένα μαζί με το λάδι,ανακατεύουμε και μόλις σοταριστούν λίγο προσθέτουμε και τον κιμά πιέζοντας τον να τον χωρίσουμε να γίνει σπυρωτός μην μας σβωλιάσει.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και το αλάτι πιπέρι ζάχαρη και το 1/2 ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πιέι όλο το ζουμί του.
Συγχρόνως βράζουμε και τα αβγά σφιχτά ,μόλις κρυώσουν τα κόβουμε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο κιμά που τον έχουμε αποσύρει από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο για να γεμίσουμε τις κρέπες.
Σε ένα πιάτο ρηχό βάζουμε την κρέπα, στην μέση η γέμιση σε μάκρος ,διπλώνουμε από την δεξιά πλευρά ,μετά κλείνουμε από κάτω κι από πάνω και τέλος τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι στην σειρά.
Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ,λίγο τυρί τριμμένο,και ελάχιστο βούτυρο σκόρπιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς στον αέρα καλύτερα αν έχετε.Θα φουσκώσουν και θα ροδίσουν όταν είναι έτοιμες!
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο κι αμέσως ρίχνουμε και το γάλα με μία κίνηση όχι λίγο λίγο κι ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και προσθέτουμε πάντα ανακατεύοντας γρήγορα τούς κρόκους γρήγορα να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα το αλάτι μία πρέζα,και σε λίγο το τυρί το τριμμένο κι έτοιμη!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπόλ κάνουμε μία λακουβίτσα και προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο,το γάλα,το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα αβγά.
Δουλεύουμε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο ,και το αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε στο τηγάνι μας ελάχιστο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί με ένα φλυτζανάκι του καφέ το γεμίζουμε ως επάνω και το ρίχνουμε στην μέση στο τηγάνι και το κουνάμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού ,μόλις ψηθεί από την μία πλευρά με την βοήθεια μιας σπάτουλας την γυρνάμε από την άλλη,
Τις ετοιμάζουμε κάτ αυτόν τον τρόπο όλες και τις τοποθετούμε την μία πάνω από την άλλη .
Κάθε φορά που θα βουτάμε το φλυτζανάκι μην ξεχνάμε να ανακατεύουμε το μίγμα και να βουτυρώνουμε λίγο το τηγάνι μας
ΚΙΜΑΣ
Βάζουμε στήν κατσαρόλα το κρεμμύδι-σκόρδο ψιλοτριμμένα μαζί με το λάδι,ανακατεύουμε και μόλις σοταριστούν λίγο προσθέτουμε και τον κιμά πιέζοντας τον να τον χωρίσουμε να γίνει σπυρωτός μην μας σβωλιάσει.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και το αλάτι πιπέρι ζάχαρη και το 1/2 ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πιέι όλο το ζουμί του.
Συγχρόνως βράζουμε και τα αβγά σφιχτά ,μόλις κρυώσουν τα κόβουμε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο κιμά που τον έχουμε αποσύρει από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο για να γεμίσουμε τις κρέπες.
Σε ένα πιάτο ρηχό βάζουμε την κρέπα, στην μέση η γέμιση σε μάκρος ,διπλώνουμε από την δεξιά πλευρά ,μετά κλείνουμε από κάτω κι από πάνω και τέλος τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε ταψάκι στην σειρά.
Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ,λίγο τυρί τριμμένο,και ελάχιστο βούτυρο σκόρπιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς στον αέρα καλύτερα αν έχετε.Θα φουσκώσουν και θα ροδίσουν όταν είναι έτοιμες!
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο κι αμέσως ρίχνουμε και το γάλα με μία κίνηση όχι λίγο λίγο κι ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και προσθέτουμε πάντα ανακατεύοντας γρήγορα τούς κρόκους γρήγορα να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα το αλάτι μία πρέζα,και σε λίγο το τυρί το τριμμένο κι έτοιμη!!