Υλικά
5-6 πορτοκάλια ολόκληρα
ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .
Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.
Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζάχαρη
Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου στην κατσαρόλα μαζί με ότι χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε να δέσει η μαρμελάδα μας.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
Εντωμεταξύ βάζουμε τα βαζάκια που θα την τοποθετήσουμε την μαρμελάδα στο φούρνο να ζεσταθούν για να κλείσουν αεροστεγώς έτσι διατηρείτε περισσότερο καιρό .
Μόλις μας πήξει η μαρμελάδα την βάζουμε αμέσως μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε καλά .Η μαρμελάδα θα πήξει λίγο περισσότερο όταν θα κρυώσει .Καλή επιτυχία!
5-6 πορτοκάλια ολόκληρα
ζάχαρη όσο το βάρος των πολτοποιημένων πορτοκαλιών αφού πρώτα τα βράσουμε
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να τα σκεπάζει το νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα περίπου να δούμε να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ .
Οτι ζουμί βγάλει το κρατάμε.
Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με την ίδια ποσότητα σε βάρος ζάχαρη,δηλαδή 1 κιλό πολτός πορτοκάλι.1 κιλό ζάχαρη
Τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου στην κατσαρόλα μαζί με ότι χυμό μαζέψαμε όταν τα κόβαμε να δέσει η μαρμελάδα μας.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού
Εντωμεταξύ βάζουμε τα βαζάκια που θα την τοποθετήσουμε την μαρμελάδα στο φούρνο να ζεσταθούν για να κλείσουν αεροστεγώς έτσι διατηρείτε περισσότερο καιρό .
Μόλις μας πήξει η μαρμελάδα την βάζουμε αμέσως μέσα στα βάζα και τα κλείνουμε καλά .Η μαρμελάδα θα πήξει λίγο περισσότερο όταν θα κρυώσει .Καλή επιτυχία!