Υλικά
500 gr βερύκοκου
250 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml. κρέμα γάλακτος
100 gr ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα βερύκοκα στο multi. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον πολτό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό λεμονιού, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε από την φωτιά. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μετά από 45′ λεπτά, ανακατεύετε με πηρούνι το παγωτό, ώστε να σπάσετε τους κρυστάλλους που θα δημιουργούνται. Θα ακολουθήσετε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45′ λεπτά. Για να δώσετε βελούδινη υφή στο παγωτό, επαναλάβετε την διαδικασία, όσες περισσότερες φορές μπορείτε! Ολοκληρώστε, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και έπειτα στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπώλ που κλείνει.