Υλικά
9 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι
2 και 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 βανίλιες
1 λίτρο γάλα φρέσκο
κανελίτσα για από πάνω
φλούδα λεμονιού προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα 9 φλυτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι ρύζι.
Οταν πιεί όλο σχεδόν το νερό ρίχνουμε τα 3/4 από κουτί του λίτρου φρέσκο γάλα και 2μιση φλυτζάνια ζάχαρη και ξαναβράζουν όλα μαζί. στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε κρατήσει στο κουτί.
Διαλύουμε 4 γεμάτες κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια και 3 βανίλιες και το ρίχνουμε στο ρύζι ανακατεύοντας να πήξει.
Σερβίρουμε σε μπαλάκια αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε κανέλα .
Για έξτρα γεύση και άρωμα μπορούμε να βάλουμε μέσα μια φλούδα λεμονιού κατά το βρασμό, την οποία μετά θα αφαιρέσουμε.Καλή επιτυχία !!!