Υλικά για τα ντολμαδάκια
30 με 40 αμπελόφυλλα
1 στήθος κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο τριμμένο
άνηθο
λίγο λαδάκι
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
υλικά για αυγολέμονο
2 αυγά
το χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές κορν φλαουρ
υλικά για το ρυζάκι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ρύζι
1 κομματάκι βούτυρο
άνηθο και κρεμμυδάκια
αλάτι
Εκτέλεση ντολμαδάκια
Καθαρίζουμε πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα
κόβουμε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο και αφού το πλένουμε
και το βάζουμε να στραγγίσει.
σε ένα λεκανάκι
και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας όταν είναι όλα τυλιγμένα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λάδι και τα σκεπάζουμε με ένα πιατάκι και από πάνω ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό.
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά!!!!
Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ζουμάκι και κάνουμε ένα αβγολέμονο που μέσα βάζουμε και το ζουμάκι απ τους ντολμάδες μας
και τα περιχύνουμε!!!!!Καλή επιτυχία ,και καλή όρεξη !!
Για το πιλάφι
βράζουμε το νερό ριχνουμε το αλατι το βούτυρο και το ρύζι και όταν κοντεύει να απορροφήσει ολο το νεράκι ριχνουμε τον ανηθο και τα κρεμμυδάκια!!!!
τελειαααααα γεύση!!!!
Συνταγή από την υπέροχη
Γιαγια Μαιρη εν δραση
30 με 40 αμπελόφυλλα
1 στήθος κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο τριμμένο
άνηθο
λίγο λαδάκι
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
υλικά για αυγολέμονο
2 αυγά
το χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές κορν φλαουρ
υλικά για το ρυζάκι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ρύζι
1 κομματάκι βούτυρο
άνηθο και κρεμμυδάκια
αλάτι
Εκτέλεση ντολμαδάκια
Καθαρίζουμε πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα
κόβουμε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο και αφού το πλένουμε
και το βάζουμε να στραγγίσει.
σε ένα λεκανάκι
και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας όταν είναι όλα τυλιγμένα ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λάδι και τα σκεπάζουμε με ένα πιατάκι και από πάνω ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό.
Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά!!!!
Όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ζουμάκι και κάνουμε ένα αβγολέμονο που μέσα βάζουμε και το ζουμάκι απ τους ντολμάδες μας
και τα περιχύνουμε!!!!!Καλή επιτυχία ,και καλή όρεξη !!
Για το πιλάφι
βράζουμε το νερό ριχνουμε το αλατι το βούτυρο και το ρύζι και όταν κοντεύει να απορροφήσει ολο το νεράκι ριχνουμε τον ανηθο και τα κρεμμυδάκια!!!!
τελειαααααα γεύση!!!!
Συνταγή από την υπέροχη
Γιαγια Μαιρη εν δραση