Υλικά για τα ριγανάτα συκωτάκια
1 συσκευασία συκωτάκια κότας
ελαιόλαδο
αλατι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι
Υλικά για το πιλάφι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια νερό
2 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
1 ξερό κρεμμυδι χοντροκομμενο
άνηθο κρεμμυδάκια
μια κουταλιά βούτυρο
ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
πιπέρι
αλατι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα βάζουμε να στραγγίσουν . στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ριχνουμε τα συκωτάκια και τα σοτάρουμε λιγάκι γιατί βγάζουν και αυτά νεράκι!
μόλις αρχίσουν και τσιγαρίζονται ριχνουμε ένα ποτήρι νερό το αλατι και το πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά στο τέλος ριχνουμε το λεμόνι και την ρίγανη και τ αφήνουμε λιγάκι ακόμα και είναι έτοιμα!!!!!!!
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι και σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ριχνουμε και το ρύζι να σοκαριστεί λιγάκι και ριχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσέχουμε το ρυζάκι μας μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νεράκι δοκιμάζοντας αν έχει βράσει το ρύζι. το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μισή ωρίτσα περίπου!!!! το ρυζάκι μας είναι σπυρωτό και με μια υπέροχη γεύση σαν να τρώτε ντολμαδάκια!!!! καλή επιτυχία!
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ