Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ.ζάχαρη
2 κ.γ.αλάτι
4-5 κ.σ.λάδι
680 γρ.νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ.ζάχαρη
2 κ.γ.αλάτι
4-5 κ.σ.λάδι
680 γρ.νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες και πάνω.
Την επομένη ανάβουμε το φούρνο μας στους 250 και βάζουμε μέσα τη γάστρα αδειανή με το καπάκι της!
Αν ο φούρνος είναι δυνατός βάζω στους 230 Βαθμούς μέχρι να κάψει ο φούρνος Αλευρώνω τον πάγκο και ζυμώνω λίγο το ζυμάρι μου με διπλώματα προς τα μέσα!
Χωρίζω τη ζύμη σε δυο ή τρία κομμάτια και την αφήνω στον πάγκο με τα διπλώματα προς τα κάτω.
Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος βγάζω τη γάστρα και βάζω μέσα τα κομμάτια μου με τα διπλώματα προς τα πάνω.
Ψήνω για μισή ώρα με το καπάκι κλειστό και άλλο ένα τέταρτο με το καπάκι ανοιχτό !!Έτοιμο !!!Συνταγή
Maria Xenidou-