Διάβασα πολλές συνταγές και έκανα αυτό που μου
φάνηκε πιο εύκολο.
Υλικά
1,5 κιλό κεράσια
1.5 κιλό ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού νερό
2 φύλλα αρμπαρόριζα
λίγο χυμό από λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια [διαλέγουμε τα κεράσια να μην είναι μαλακά πολύ ]
Βάζουμε σε κατσαρόλα ζάχαρη κεράσια το νερό και την αμπαρόριζα να βράσουν σε δυνατή φωτιά .
Μόλις οι φουσκάλες ανεβούν ψηλά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε π.χ όλη την νύχτα .
Την επόμενη μερα βγάζουμε προσεχτικά τα κεράσια και βράζουμε μόνο του το σιρόπι μέχρι να δέσει .
Λίγο πρίν το τέλος ρίχνουμε τα κεράσια και μία βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού .
Αν θέλουμε το κεράσι να παραμείνει σφιχτό πολύ σαν το αγοραστό πρέπει να το βάλουμε σε ασβεστόνερο .
Με την συγκεκριμένη δοσολογία γίνονται 2 βαζάκια και το τρώμε η σκέτο , η πάνω σε παγωτό η με γιαούρτι !