ΥΛΙΚΑ
600 γρ, αλεύρι. σκληρό κίτρινο 90 -100 ml ελαιόλαδο Μεσσηνίας. 40 γρ. νωπή μαγιά (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 φακελάκια ξερή μαγιά), 100 ml χλιαρό νερό, λίγο αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη,
προαιρετικά λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο αν σας αρέσει, ελαιόλαδο Μεσσηνίας για το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το λάδι ομοιόμορφα μέχρι να είναι λαδωμένο όλο το αλεύρι. Τα αφήνουμε 3-4 ώρες στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη.
Μόλις φουσκώσει η μαγιά μας τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το λαδωμένο αλεύρι και αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υλικά. Ρίχνουμε το αλάτι, την κανέλα , το γαρίφαλο και λίγο- λίγο το νερό μέχρι να ‘εχουμε μια ζύμη προς τη σφιχτή ζύμη .Σκεπάζουμε τη ζύμη μας μέχρι να φουσκώσει.
Πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε το πλάσιμο… Αυτά εν τω μεταξύ αρχίζουν να φουσκώνουν. Καλό είναι να μην φουσκώσουν… .Γι αυτό τα τηγανίζουμε λίγα - λίγα
Τα τηγανίζουμε ρίχνοντάς τα διπλωμένα στα τέσσερα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν .Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι.
Συνοδεύονται πολύ ωραία με διάφορα τυριά. .
ΜΥΣΤΙΚΟ!!!.
Όσο πιο λεπτά είναι τα κορδόνια, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα λαλάγγια. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Marianna KarasMarianna's γευσεις!!!!!!!!!