200 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
4 αυγά
1 κούπα (των 250 ml) ζάχαρη
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα
1 κούπα (125γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Για το γλάσο:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Χτυπάμε ελαφρά να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Κάνουμε στη μέση 1-2 κύκλους με ένα μαχαίρι για να παραμείνει επίπεδο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
ΓΛΑΣΟ
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα ώσπου να ξεκινήσει να φουσκώνει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί. Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό, περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο, την απλώνουμε καλά και ξαναχαράζουμε για να εισχωρήσει το γλάσο στα κενά.
Τη συνταγή την έχω μάθει εδώ και χρόνια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.