Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι.



Υλικά:
500 γρ.αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν...
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαχλέπι-κακουλέ
2 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. σπορέλαιο
1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/3 φλ. χλιαρό νερό
1/3 φλ. ζάχαρη
κουβερτούρα κομμένη τετραγωνάκια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 


Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι.
Aφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς την σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε κύκλο και κόβουμε σε 8 ίσα μέρη όπως την πίτσα.
Βάζουμε ένα τετραγωνάκι σοκολάτας ή μια κ.σ μαρμελάδα στη βάση του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη του.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τ' αφήνουμε άλλα 10΄στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185-190 C για 25-30΄.
Μόλις τα βγάλουμε απ’ το φούρνο τ' αλείφουμε με μαργαρίνη.
 Πασχαλης Νακ ΝακΕλληνικές....gourmed-ιές!!!