Υλικά :
¾ του κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ πακέτο (δηλαδή ¼ του κιλού) φαρίνα
2 φλυτζάνια του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι μινερβίνη ή φυτίνη με βούτυρο γάλακτος (πωλείται έτοιμη στο εμπόριο)
(Αν θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα, βάζουμε 1 ποτήρι λάδι και 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο)
½ φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
½ ποτήρι ζάχαρη
¾ του ποτηριού αλυσίβα (σταχτόνερο)
Μερικά γαρύφαλλα για ντεκόρ στην κορυφή των ισλί
Για το σιρόπι :
2,5 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Λίγο λεμόνι χυμό
Κανέλλα ξύλο
Για τη γέμιση :
300 γρ. καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και
Φτιάχνω μικρά τρίγωνα με ζύμη γεμιστά με 1 κουταλιά καρυδόψιχα σε κάθε τρίγωνο.
Με την ειδική τσιμπίδα ή με πιρούνι φτιάχνω σχέδια.
Βάζω από 1 γαρύφαλλο σε κάθε τρίγωνο.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 το πολύ 50 λεπτά
Όταν ψηθούν, τα τρυπάμε με μια βελόνα μερικές φορές (5-6) για να αποκτήσουν πόρους και τα βουτάμε σε χλιαρό σιρόπι.Theodosia Tafa
Φτιάχνω μικρά τρίγωνα με ζύμη γεμιστά με 1 κουταλιά καρυδόψιχα σε κάθε τρίγωνο.
Με την ειδική τσιμπίδα ή με πιρούνι φτιάχνω σχέδια.
Βάζω από 1 γαρύφαλλο σε κάθε τρίγωνο.
Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 το πολύ 50 λεπτά
Όταν ψηθούν, τα τρυπάμε με μια βελόνα μερικές φορές (5-6) για να αποκτήσουν πόρους και τα βουτάμε σε χλιαρό σιρόπι.Theodosia Tafa