Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
400 γραμ, γραβιέρα η ότι άλλο αλμυρό τυρί
2 κουτ σούπας δυόσμο
7 κλωνιά μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο χρειαστεί περίπου στο κιλό
λάδι για το τηγάνισμα
Βράζουμε τις πατάτες και με ένα πιρούνι της πατάμε να γίνουν όπως στον πουρέ.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά -αυγά,γραβιέρα, το μαιντανό ,τον δυόσμο το αλάτι το πιπέρι και ανακατεύουμε .
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε ποσότητα τόση ώστε να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη .
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία προσέχουμε να μην αρπάξουν
Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τους βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αποροφηθούν τα περιττά λάδια .
Προσοχή για να μην διαλυθούν πρέπει να βάλουμε την σωστή ποσότητα αλεύρι -να είναι κάπως σφιχτοί και γίνονται φανταστικοί !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ