Υλικά
Οσα βερύκοκα θέλετε
ζάχαρη αναλογία πιό κάτω
λίγο χυμό λεμονιού
Τι κάνουμε
Πλένουμε τα βερίκοκα (τα οποία πρέπει να είναι ώριμα) καλά τα ανοίγουμε βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια .
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα τα βάλουμε σε νεροπότηρο να μετρήσουμε την ποσότητα για να υπολογίσουμε την ζάχαρη.
Αν λοιπόν βγούνε π.χ έχουμε 6 ποτήρια βερίκοκα ψιλοκομμένα προσθέτουμε 5 ποτήρια ζάχαρη και ούτω καθ εξής δηλαδή όσα ποτήρια βερίκοκα τόση ζάχαρη σε ποτήρια μείον ένα ποτήρι.
Βάζουμε λοιπόν τα βερίκοκα στην κατσαρόλα από πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που περίπου 20 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και σε λίγα λεπτά αποσύρουμε την μαρμελάδα από την φωτιά.
Οταν κρυώσει την φυλάμε σε βάζα και εγώ την βάζω στο ψυγείο !!
Στην συγκεκριμένη που μόλις την έφτιαξα δοκιμαστικά χρησιμοποίησα φρουκτόζη Ζωγράφου κι έγινε τέλεια !!!
Για φρουκτόζη βάζουμε 6 ποτήρια βερίκοκο 3 φρουκτόζη ..ανάλογα πόσα ποτήρια βερίκοκο στην μέση τα ποτήρια φρουκτόζη !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ