ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
750γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1στραγγιστό γιαούρτι των 200γρ
1ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
1σφηνάκι ξύδι
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι
Γέμιση:
1κιλό κοτόπουλο βρασμένο
300γρ παριζα
3πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
250γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
250γρ τυρί φέτα τρίμμα
3αυγά
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Κάρυ
(οι ποσότητες κατά προτίμηση!)
Κρύα σάλτσα:
2κουταλιές τής σούπας πελτε τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Μισό φλυτζάνι τσαγιού νερό
(ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ)
Ζύμη:
750γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1στραγγιστό γιαούρτι των 200γρ
1ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
1σφηνάκι ξύδι
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι
Γέμιση:
1κιλό κοτόπουλο βρασμένο
300γρ παριζα
3πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
250γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
250γρ τυρί φέτα τρίμμα
3αυγά
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Κάρυ
(οι ποσότητες κατά προτίμηση!)
Κρύα σάλτσα:
2κουταλιές τής σούπας πελτε τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο ζάχαρη
Μισό φλυτζάνι τσαγιού νερό
(ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και ξεκινάμε αμέσως την γέμιση.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο ,την παριζα και τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά πάντα για δύο λεπτά.
Απλώνουμε την κρύα σάλτσα στο ένα φύλο που έχουμε απλώσει σε λαδωμενο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω το τυρί φέτα τρίμμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό,χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και ξεκινάμε αμέσως την γέμιση.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο ,την παριζα και τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά πάντα για δύο λεπτά.
Απλώνουμε την κρύα σάλτσα στο ένα φύλο που έχουμε απλώσει σε λαδωμενο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω το τυρί φέτα τρίμμα και το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, ραντίζουμε με λίγο νερό,χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος