Μια υπέροχη καυτερή μακαρονάδα που ετοιμάζεται σε 20 λεπτά.Εύκολο και γρήγορο πιάτο !!
Υλικά
400 -gr πέννες με ρίγες
2 -σκελίδες σκόρδο
500- gr ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, ή ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβα
4-5 -κουταλιές ελαιόλαδο
4 -καυτερές πιπερίτσες ( ή περισσότερες αν σας αρέσει το καυτερό)
τυρί τριμμένο για μακαρόνια
4 -κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Με ένα μαχαίρι μυτερό, τσιμπάμε τις πιπερίτσες να τις τρυπήσουμε, έτσι θα βγάλουν στην σάλτσα την καυτερή τους γεύση πιό γρήγορα.
Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει και τα μακαρόνια, ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο - σε φέτες ή ολόκληρο, όπως μας αρέσει - και τις πιπερίτσες.
Μόλις το σκόρδο αλλάξει χρώμα, δεν πρέπει να καεί, το βγάζουμε, ρίχνουμε την ντομάτα και αλατίζουμε.
Αφήνουμε για ψηθεί η σάλτσα για 8-10 λεπτά.
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, προσοχή να μην τα παραβράσουμε, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα.
Σωτάρουμε για λίγο, 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας ώστε η σάλτσα να πάει παντού και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα πιάτα με το τριμμένο τυρί. Ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.Kαλή όρεξη !!!
*Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά αφαιρέστε την πιπεριά.
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο φαγητό!