Υλικά
1 πακέτο φύλλλα κρούστας
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι 0%ή 2% λιπάρα
250 γρ.βούτυρο τύπου Lourpak ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά όχι ζεστο
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ.)
3/4 κούπας (περιπου 180 με 200 γρ.) ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Για το σιρόπι
με ένα μεγάλο ποτήρι του νερού μετράμε
3 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Μ'ένα ψαλίδι κόβω σε λωρίδες το φύλλο.Τα ξεχωρίζω καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σ ένα ταψί μεγάλο.Αν τα αφήσω να στεγνώσουν κιόλας 2 ωρίτσες ακόμα καλύτερα.
Σ ενα μπολ χτυπάω με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη,ριχνω και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα να γίνουν μια κρέμα.Προσθέτω τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ35.και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά
περίπου να ροδοκοκκινήσει καλά,πάνω και κάτω.Εντωμεταξυ βράζω το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνω τη βανίλια.Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.
Εγώ την ''τσάκισα'' ζεστή όπως ήταν.Καταπλήκτική!!!
Από Οι Λιχουδιές της Σόφης