Παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Λεπτή και τραγανή!
Υλικά για ταψί κουζίνας το μεγάλο
8 κούπες τσαγιού κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα πολύ καλά.
4 κούπες φέτα τριμμένη
2 κούπες τσαγιού γάλα
3 αυγά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
3 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε
Σε μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί κολοκύθια αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε καλά,το γάλα , το λάδι και το αλεύρι ,προσθετουμε και την φέτα
κρατώντας λίγο για το τέλος από πάνω .Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και τέλος πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα που κρατήσαμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμαι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει περίπου 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.Καλή όρεξη !!
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί απλό αλεύρι καλαμποκάλευρο κι αντί για κολοκύθια κολοκύθα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά για ταψί κουζίνας το μεγάλο
8 κούπες τσαγιού κολοκύθια τριμμένα και στραγγισμένα πολύ καλά.
4 κούπες φέτα τριμμένη
2 κούπες τσαγιού γάλα
3 αυγά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
3 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
Τι κάνουμε
Σε μπολ ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί κολοκύθια αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε καλά,το γάλα , το λάδι και το αλεύρι ,προσθετουμε και την φέτα
κρατώντας λίγο για το τέλος από πάνω .Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και τέλος πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα που κρατήσαμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμαι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινήσει περίπου 50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.Καλή όρεξη !!
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί απλό αλεύρι καλαμποκάλευρο κι αντί για κολοκύθια κολοκύθα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ