Για τη ζύμη:
500γρ. ή 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
2 πακετα αλεύρι φαρίνα απ
ξυσμα από ένα πορτοκάλι
τριμμένη ινδική καρύδα (για πασπάλισμα)
Για τη γέμιση:
400γρ. μαρμελάδα φράουλα ή ότι σας αρέσει
230γρ. ή 1 ποτήρι νερού ψιλοκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι:
460γρ. ή 2 ποτήρια νερού νερό
440γρ. ή 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μέλι
Για να κάνουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το καλαμποκέλαιο, τη μπύρα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ καλά τα καρύδια με τη μαρμελάδα φράουλαΠαίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης το κάνουμε μπαλάκι και το πιέζουμε με την παλάμη μας, έτσι ώστε να πλατύνει και τοποθετούμε πάνω του μία κουταλιά από τη γέμιση. Το κλείνουμε προσεκτικά από τις άκρες προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μία μικρή μπάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα) και βάζουμε τα μπαλάκια με το άνοιγμα προς τα κάτω, έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν.
Σιρόπι
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Αφού έχουν κρυώσει τα αμέθυστα τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Καλή επιτυχία!