Οπως ολα τα φαγητά τις σελίδας -εύκολο και πολύ νόστιμο !!! Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει αλλά και σκέτες σαν μεζεδάκι με παγωμένη μπυρίτσα είναι ότι πρέπει !!
Υλικά
500 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες μικρές -τις πουλάνε έτοιμες -
5 κουταλιές λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κούπα νερό (αν θέλουμε διαλύουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών βιολογικό
αλατοπίπερο
λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Πως μαγειρεύουμε
Στην κατσαρόλα όταν κάψει το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο στο ζωμό ή στο νερό,το ούζο και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πιο συχνά προς το τέλος.
Προσέχουμε να έχουν μείνει λίγα υγρά στη σάλτσα, γιατί στη συνέχεια θα ρίξουμε τις γαρίδες και πρέπει να τις σιγοβράσουμε μόνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στα 10 λεπτά η σάλτσα να είναι πηχτή και να μη χρειαστεί να παρατείνουμε το βράσιμο, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
500 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες μικρές -τις πουλάνε έτοιμες -
5 κουταλιές λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κούπα νερό (αν θέλουμε διαλύουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών βιολογικό
αλατοπίπερο
λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Πως μαγειρεύουμε
Στην κατσαρόλα όταν κάψει το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο στο ζωμό ή στο νερό,το ούζο και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πιο συχνά προς το τέλος.
Προσέχουμε να έχουν μείνει λίγα υγρά στη σάλτσα, γιατί στη συνέχεια θα ρίξουμε τις γαρίδες και πρέπει να τις σιγοβράσουμε μόνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στα 10 λεπτά η σάλτσα να είναι πηχτή και να μη χρειαστεί να παρατείνουμε το βράσιμο, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ