Υλικά
250 γρ πορτοκάλι, μαζί με τη φλούδα
250 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
4 αυγά
300 γρ.ζάχαρη
300 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
350 γρ. μερέντα, χωρισμένη σε 150 γρ + 200 γρ
Πλένουμε πολύ καλά τα ή το πορτοκάλι, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε στο multi και το αλέθουμε μέχρι να γίνει πολτός. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη πολύ καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά. Αφήνουμε να χτυπήσει το μίξερ πολύ καλά και τουλάχιστον για πέντε λεπτά ή μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και κατόπιν το πορτοκάλι. Σταδιακά και συνεχίζοντας να χτυπάει το μείγμα το μίξερ προσθέτουμε τη φαρίνα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και βάζουμε 3 - 4 μικρές κουταλίτσες από τα 150 γρ μερέντα. Επαναλαμβάνουμε 2 ή 3 φορές ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να ηρεμήσει για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε πάνω σε σχάρα το κέικ να κρυώσει. ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά τα 200 γρ. μερέντα και απλώνουμε με μαλακές κινήσεις πάνω στο κέικ, μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια του.
Καλή σας όρεξη!!!
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται