Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη στη λιωμένη σοκολάτα που γεμίζει μεθυστικά το στόμα και ευφραίνει τη ψυχή; Δοκιμάστε το!!
Υλικά
220 γρ. κουβερτούρα
¾ κούπα ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και προσθέτουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Στο τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην υπάρχουν σβόλοι. Προσθέτουμε τη λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή. Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και με μαλακές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 - 8 ατομικά φορμάκια (ανάλογα με το μέγεθος) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C για 10-12 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται