Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τούρτα σοκολατίνα !!!



Τούρτα σοκολατινα (συνταγή κλασική σοκολατινα Παρλιάρου, μόνο που αντί για τρούφα, προτίμησα γλάσο σοκολάτας)

Υλικά:παντεσπάνι:
130 αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
130 ζάχαρη,
5αυγα
30 γρ κακάο,
λίγο βούτυρο για το ταψί
ενα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.
Το ετοιμάζω δύο μέρες πριν, χτυπάω σε μίξερ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν κ αφρατέψουν.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο κ ρίχνω στο μείγμα των αυγών λίγο λίγο ανακατεύοντας προσεκτικά,να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
Αδειάζω σε βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ταψί κ ψήνω σε φούρνο 170βαθμους για κανένα μισάωρο.. Αφού κρυώσει αφήνω τουλάχιστον μία μέρα στο ψυγείο.

Σιρόπι:
150 ζάχαρη,150 νερό, δύο λεπτά βράσιμο,κ μόλις κρυώσει προσθέτω 60γρ κονιάκ.

Κρέμα μους σοκολάτα:
400γρ κρέμα γαλακτος3,5λιπαρα,400γρ κουβέρτουρα,200γρ γάλα ζεστό.
Χτυπώ στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος,να στερεοποιηθεί,(να μη γίνει τελείως σαντιγί) λιώνω στο ζεστό γάλα την κουβέρτουρα αφού κρυώσει το μείγμα σοκολάτας, τό αναμειγνύω με την κρέμα γάλακτος, προσεκτικά.
Τοποθετώ στο ψυγείο.

Γλάσο σοκολάτας:
200 κρέμα γάλακτος,
200σοκολατα κουβέρτουρα.
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, αποσύρω από το μάτι,κ διαλύω μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας,κ μία κουταλιά γλυκού μέλι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Χωρίζω στα τρία η στα δύο (εγώ δύο έκανα)το παντεσπάνι, σιροπιάζω το πρώτο κομμάτι με ένα πινέλο.
Αλείφω με μια στρώση μους σοκολάτα, τοποθετώ το δεύτερο, σιρόπι, σοκολάτα, βάζω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για μια μέρα η τούρτα,κ την επόμενη μέρα ρίχνω το γλάσο σοκολάτας κ διακοσμώ την τούρτα μου, εγώ έφτιαξα καρδούλες από λευκή σοκολάτα,κ έβαλα κ maltizers σοκολατάκια.

Εκτέλεση φωτό από κ. Νεκταρία Μηνά - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ