Πάστα φλώρα !!!!
Η ποιο εύκολη!!!!Η ποιο τριφτή !Η ποιο γευστική Υπέροχη ΠΑΣΤΑ ΦΛΏΡΑ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά::
200 γρ βούτυρο αγελαδινό,
100 γρ ζάχαρη άχνη,
1 αυγό,
480 γρ Αλεύρι Φαριναπ,
1 κ γ μπέικιν παουντερ,
250 γρ μαρμελάδα!!
Εκτέλεση:::
Βάζουμε στο μπολ το μαλακό βούτυρο,την άχνη,το αυγό,το μπέικιν και τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε σιγά _σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!!!
Την βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και βγάζοντας την από την σακούλα την βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε στα 2(το ένα κομμάτι λίγο μικρότερο από το άλλο)!!!!
Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας και τοποθετούμε μέσα την ζύμη την μεγαλύτερη!
Την πατάμε με τα χέρια φέρνοντας ζύμη και στα πλάγια!
Βάζουμε την μαρμελάδα!!
Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες!
Τις βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα καθετα-οριζοντια!
Την ψήνουμε στους 180.β.προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!!
Όταν την βγάζουμε την αφήνουμε λίγα λεπτά και την ραντίζουμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!