Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Σαραγλί !!!



Τραγανά,γευστικά απλά εξαιρετικά ΣΑΡΑΓΛΙ!!!!!!!!!Μου πέτυχαν!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΉ:

1 πακέτο φύλλα Κρούστας Βηρυτού,

300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,

200 γρ καρύδι ψιλοκομμένο,

100 γρ φυστίκι ψιλοκομμένο,

1 κ γ κανέλα,

μισό κ.γ.γαρυφαλο!! 

ΣΙΡΟΠΙ:

500 γρ ζάχαρη,

300 ml νερό,

μισό λεμόνι με την σάρκα του,

1 κ σ γλυκόζη!!!

Το βράζουμε 10 λεπτά!

Και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού!

Το αφήνουμε να κρυώσει!!! 

Και αρχιναμε:

Βουτυρωνουμε το ταψί με τα 50 γρ βούτυρο!!! 

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο!

Βάζουμε το ένα φύλλο στον πάγκο και το ραντίζουμε με βούτυρο!

Πάνω του βάζουμε άλλο φύλλο και το ραντίζουμε με βούτυρο και αυτό!

Διπλώνουμε λίγο την άκρη και ρίχνουμε μίγμα που έχουμε ανακατέψει(καρυδιά-φιστικια-κανελα+γαρύφαλο)!

Παίρνουμε την βέργα την λεπτή(πλάστη)και βαζωντας την στην άκρη των φύλλων το τυλίγουμε!

Μόλις το τυλίξουμε και από τις δύο πλευρές το σουρωνουμε και στην συνέχεια με προσοχή βγάζουμε την βέργα!

Τα βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε πάνω τους το βούτυρο χωρίς πινέλο!

Τα κόβουμε σε κομμάτια!

Τέλος τα ψήνουμε στους.160 β προθ για 1 ώρα και 20 λεπτά στην προτελευταία σκάλα φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

 Μόλις τα βγάζουμε όπως είναι καυτά τα σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι! 

Και η επιτυχία βρίσκεται στο καλό ψήσιμο,στο καλό βουτυρωμα και φυσικά στο σιροπιασμα να ακουστεί ο ήχος τσιτσιρισματος!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!