Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Τούρτα Σοκολάτα-Καρύδα σπέσιαλ !!!


 Τούρτα Σοκολάτα-Καρύδα σπέσιαλ Θεϊκή !!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά και Εκτέλεση παντεσπανιου:

3 αυγα,

125 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο,

120 ml καλαμποκελαιο,

3 κ.σ.γεματες κακάο,

1 φακελ.μπεικιν,

1 βανίλια,

250 γρ αλεύρι (2 ποτήρια)!

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το γάλα με το λάδι!

Τέλος τα υπόλοιπα σιγα-σιγα κοσκινισμένα!

Βάζουμε λαδόκολλα στο πυρέξ η ταψί (26 ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

 Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρνάμε πάνω σε μια λαδόκολλα και το κόβουμε να έχουμε 2 πατους!

ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!

 Όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα σταγόνες κονιάκ!

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Υλικά και Εκτέλεση:

2 φακελάκια σκόνη γκαρνι,

2 ποτήρια γάλα,

1 ποτήρι καρύδα(ινδοκαρυδο!

Χτυπάμε τα γκαρνι με το γάλα και ρίχνουμε και την καρύδα!

ΓΛΑΣΣΟ:

Υλικά καί Εκτέλεση:

250 γρ κουβερτουρα,

250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

2 κ σ βιταμ!

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα την κουβερτουρα!

Ανακατεύουμε γρήγορα μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιταμ!

Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Κόβουμε τα πλαϊνά από κάθε πάτο!

Βάζουμε τον ένα πάτο στο πυρέξ η ταψί και το σιροπιαζουμε με κουτάλι!

Ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί απαλά και την ισιωνουμε!

Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο και το σιροπιάζουμε!

Τέλος ρίχνουμε πάνω το κρύο ΓΛΑΣΣΟ!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε γύρω -γυρω καρύδα(ινδοκαρυδο)!

Και ξανά πίσω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!