Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Εύκολο γλυκάκι ψυγείου !!!



Εύκολο γλυκάκι με μπισκοτένια βάση και γλάσο καραμέλας!!!

Υλικά
1.5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
100 γρ βουτηρο λιωμένο κρύο
1-2 κ σ μερέντα!!!

Ανακατεύω τα υλικά μαζί τα στρώνω σε ταψάκι με τσέρκι 24εκ και πατάω να στρώσουν καλά.Βαζω στο ψυγείο 10-15 λεπτά να παγώσει!!!

Για την κρέμα

1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500γρ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο

Χτυπαω την φυτική κρέμα να αφρατέψει μετά προσθέτω το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάω να ενσωματωθούν ! Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω!

Για το γλάσο καραμέλας

200 γρ βραστό νερό
200 γρ ζάχαρη
4 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
3 κ.σ γλυκόζη

Σε ένα αντικολητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω την ζάχαρη να λιώσει ! 

Σε ένα φλιτζάνι του καφέ έχω ανακατέψει την ζελατίνη με λίγο από το βραστό νερό να διαλυθεί καλά!! Αφού λιώσει η ζάχαρη κατεβάζω από την φωτιά και με προσοχή Ρίχνω το υπόλοιπο ζεστό νερό και ξαναβάζω στην φωτιά ανακατεύοντας με προσοχή γιατί πιτσιλάει μέχρι να γίνει λείο το μείγμα κατεβάζω και προσθέτω την ζελατίνη και την γλυκόζη και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν. 

Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει λίγο και να γίνει παχύρρευστο σαν μέλι.


Συναρμολόγηση
Μέσα στην φόρμα πάνω από το μπισκότο στρώνω την κρέμα και από επάνω την παχυρευστη καραμελα! 

Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά! 

Εγώ διακόσμησα με καραμελωμένο ζαχαρούχο που το έβαλα σε κορνε και κομμάτια καραμέλας !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ