Υλικά
400γρ κανταΐφι, καλά ανοιγμένο, 150 γρ βούτυρο λιωμένο.
100 γρ καρύδια
50 γρ αμύγδαλα
1 κγ κανέλα, μισό κγ γαρύφαλλο.
Σε ταψι 25 Χ 35 βαζω το μισό κανταΐφι, στην μέση τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά και το άλλο μισό κανταΐφι, από πάνω.
Ραντιζω με το λιωμένο βούτυρο.
Ψηνω στους 160 αντιστάσεις για μια ώρα περίπου, να ψηθεί, καλά να μην πάρει σκούρο χρώμα όμως. Σιροπιαζω με 500γρ νερο, 550 ζάχαρη, 2 κουταλιές μέλι, φλούδες από πορτοκάλι λεμόνι, ξύλο κανέλας, σπόρους απο γαρύφαλλα, βράζω 4 λεπτά.
Κρύο σιρόπι ζεστό κανταΐφι!
Αφηνω να κρυώσει.
Για την κρέμα :
Σε κατσαρόλα βάζω, 1 λίτρο γάλα, 8 κσ γεμάτες, κορν φλάουρ, 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα. 1,5 φλυτζανι ζάχαρη, 3 βανίλιες 150γρ βούτυρο αγελάδας ή Βιτάμ.
Ανακατεύω καλά ώσπου να πήξη, να μην σβολιάσει.
Το βαζω πάνω στο κανταΐφι, ελαφρώς ζεστό, κι αφήνω να κρυώσει!
Για την σαντιγί χτύπησα ενα φάκελο garni, σύμφωνα με τις οδηγίες!.
Τα σχεδιάκια, τα έκανα με πηρουνι, στόλισμα με λίγο καρύδι!
Γίνεται υπέροχο και με φιστίκι Αιγίνης, αλλά δεν είχα..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία El SialΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ