Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Χειροποίητο κοντοσούβλι !!!

.
 
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ......!!!!!!


Υλικά
(Για 6 ατομικές σούβλες)
1 1/2 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ντομάτα
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ μαγιονέζα
1 κ σ μουστάρδα
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ σουμακ
1 κ.γ καρινο ( μπαχαρικά ανάμεικτα για κρέας)


Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Ρίγανη και χοντρό αλάτι
Θα χρειαστώ 6
μεταλλικές σούβλες για κεμπάπ


Εκτέλεση
Αρχικά ζητάω από το χασάπη μου να μου τεμαχίσει το κρέας σε μεγάλους κύβους , λίγο μεγαλύτερους από τα κλασικά σουβλάκια.
Πλενω και τεμαχίζω  και τα λαχανικά στο μέγεθος του κρέατος.
Περνάω από τις σούβλες εναλλάξ κρέας με πιπεριές κρεμμύδι και ντομάτα.
Ετοιμάζω τη μαριναδα.
Ανακατευω καλά το γιαούρτι , τη μαγιονέζα , τη μουστάρδα , την πάπρικα και το καρινο .
Με ένα πινελακι αλείφω καλά τα κοντοσουβλακια μου με τη μαρινάδα.
Δεν αλατιζω σε αυτή τη φάση για να μην χάσει τα υγρά του το κρέας καθώς ψήνεται και να παραμείνει ζουμερο.

.



Τα σκεπάζω καλά με μια μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήνω στα κάρβουνα όχι σε πολύ δυνατή φωτιά γυρίζοντας απ'ολες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να ψήσετε και στο γκριλ στους 220 βαθμούς για  20-25 λεπτά από κάθε μεριά.
Προσοχή δεν παραψηνω για να μην στεγνώσουν.
Τα βγάζω  σε πιατέλιτσα σβήνοντας κατευθείαν με χυμό λεμονιού και πασπαλιζω με χοντρό αλάτι και ρίγανη.
Σερβίρω με πατατουλες τηγανιτές!!!!!
Καλή μας όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ