Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Μήλα με ρόδι !!!!



Εποχή του μήλου! Υπαρχουν άφθονα στην αγορά φρέσκα και μυρωδάτα!
Φτιαχνουμε λοιπόν ενα ωραιοτατο, ελαφρύ, πανεύκολο και υγιεινό επιδόρπιο..
Μπορουμε να το φάμε σκετο σαν γλυκό ή με το γιαουρτάκι μας για βραδινό!
Το σιροπι ροδιού το κανω για αυτη τη συνταγή (και για λικερ) παντα τελος Σεπτεμβριου με κατακοκκινα ρόδια... κρατάει ενα χρόνο.

ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΙΟΥ
Καθαριζουμε 1 κιλο μήλα,.... μεγάλα φιρικια ή μικρά ποικιλία Τριπολεως και τα κοβουμε στη μεση. καθαριζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους απο τα σποράκια.
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε 1 κιλο ζάχαρη 2 ποτήρια νερο, 2 βανιλιες και 1 ξυλακι κανέλα.
Αφηνουμε να βρασει λίγο και ριχνουμε τα μήλα.... αφηνουμε 5 λεπτα και κλεινουμε τη φωτιά. Ξαναβραζουμε αλλα 5 λεπτά ρίχνοντας 2 σφηνάκια σιροπι ροδιού.
Οταν κρυωσει ξαναβραζουμε για 2-3 λεπτά μεχρι να δεσει και να παρει χρωμα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ