Μήλα με ρόδι !!!!
Εποχή του μήλου! Υπαρχουν άφθονα στην αγορά φρέσκα και μυρωδάτα!
Φτιαχνουμε λοιπόν ενα ωραιοτατο, ελαφρύ, πανεύκολο και υγιεινό επιδόρπιο..
Μπορουμε να το φάμε σκετο σαν γλυκό ή με το γιαουρτάκι μας για βραδινό!
Το σιροπι ροδιού το κανω για αυτη τη συνταγή (και για λικερ) παντα τελος Σεπτεμβριου με κατακοκκινα ρόδια... κρατάει ενα χρόνο.
ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΡΟΔΙΟΥ
Καθαριζουμε 1 κιλο μήλα,.... μεγάλα φιρικια ή μικρά ποικιλία Τριπολεως και τα κοβουμε στη μεση. καθαριζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους απο τα σποράκια.
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε 1 κιλο ζάχαρη 2 ποτήρια νερο, 2 βανιλιες και 1 ξυλακι κανέλα.
Αφηνουμε να βρασει λίγο και ριχνουμε τα μήλα.... αφηνουμε 5 λεπτα και κλεινουμε τη φωτιά. Ξαναβραζουμε αλλα 5 λεπτά ρίχνοντας 2 σφηνάκια σιροπι ροδιού.
Οταν κρυωσει ξαναβραζουμε για 2-3 λεπτά μεχρι να δεσει και να παρει χρωμα...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ