Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Καρυδότουρτα της πεθεράς!!!

     Καρυδοτουρτα της Πεθεράς με Κρέμα!!!!Σας συνιστώ να το φτιάξετε!!!Επιτυχία 💯 


Χτυπώ 8 κροκους με 8 κ.σ.ζαχαρη πολύ καλά. 

Προσθετω μισό κ.γ σόδα  διαλυμενη σε μισό φλυτζανακι κονιακ ,ξύσμα ενός πορτοκαλιού,1 κ.γ κανέλλα.

Εχω κανει μαρεγγα τα 8 ασπράδια σε αλλη λεκάνη και αρχιζω να προσθετω στο πρωτο μείγμα εναλλαξ μια κουταλια μαρεγγα μια κουταλια σιμιγδαλι ψιλό( αυτό συνολικα πρεπει να ειναι 8 κ.σ) στο οποιο σιμιγδαλι πρέπει να εχω προσθεσει 2 κ.γ γεματα μπαιικιν παουντερ ,ανακατευοντας με σπατουλα πλεον απαλά και στο τελος 8 κ.σ καρυδι. 

Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 βαθμ σε νούμερο 28 ταψακι αλουμινενιο και βουτυρωμενο στην μεσαία σχαρα σε αεροθερμο!!!
Διπλασια δοσολογια σε 34 Νο ταψι!!


Σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζαχαρη δυομισυ φλυτζανες νερό ενα ξυλακι κανέλλα στη μεγιστη θεροκρασία του ματιού της κουζίνας μετρώ 7 λεπτα της ωρας από το σημειο του βρασμού σβήνω και σιροπάρω όταν βγεί απο τον φουρνο. 

Η καυτό σιροπι και ζεστό γλυκό η κρυο σιροπι  και καυτό γλυκό!!!


Καλή επιτυχία σε οσες την επιχειρήσουν!!!!    

Κρέμα:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλεύρι,50 γρ βούτυρο,1 βανίλια!    

Βάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολακι και ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι!! 

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί! 

Ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να πήξει ανακατεύοντας το!Όταν την κατεβάζουμε ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια!                      (Μέσα στα υλικά καρυδοτουρτας έριξα και πολύ λίγο γαρύφαλλο)!

Εκτέλεση φωτό k.Tzeni Tsanaktsidou Συνταγή από κ Μαίρη Καπνίση !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!