Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ιταλική αυθεντική καρμπονάρα σε 15 λεπτά έτοιμη !!!


 


Υπέροχη πεντανόστιμη πολύ γρήγορη με λίγα υλικά ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ  Ιταλική καρπονάρα ..Δοκιμάστε την θα ξετρελαθούν όλοι κ πιο πολύ τα παιδάκια !!!!

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες

60 γραμ τυρί παρμεζάνα  τριμμένη εγώ έβαλα 1 κούπα τσαγιού

3 κρόκους αυγών

10 με 12 φέτες μπέικον κομμένο όπως το βλέπετε .

1 ολόκληρη καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο

αλάτι για το νερό που θα βράσουν οι ταλιατέλες.

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα με αλάτι .

Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες ανακατεύετε  και τις βράζουμε περίπου 10 λεπτά να μην λιώσουν δοκιμάστε να τρώγονται .

Σε ένα μπολ βάζουμε την παρμεζάνα συγχρόνως ρίχνουμε την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών και με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά .

.


.


Επίσης έχουμε κόψει το μπέικον και το έχουμε βάλει στο τηγάνι μαζί με την σκελίδα σκόρδου ..εγώ έβαλα 2 μ αρέσει η μυρωδιά του -και το σοτάρουμε  να πάρει χρώμα .

.


.


Καθώς έχουν βράσει τα μακαρόνια κι εχει σοταριστεί το μπέικον κατεβάζουμε την εστία στο 1 στο τηγάνι παίρνουμε λίγες λίγες τις ταλιατέλεςκαι αρχίζουμε και τις ακουμπάμε επάνω από το μπέικον φροντίζοντας να έχουν και λίγο από το νερό από το βράσιμο δηλαδή δεν τις στραγγίζουμε οπως τις παίρνουμε με το πιρούνι τις ρίχνουμε δεν τις τινάζουμε να είναι λίγο υγρές όπως σας δείχνω από κάτω στην φωτογραφία να μην είναι στεγνές.

.


.


Μόλις τις αδειάσουμε όλες από πάνω  ρίχνουμε το μείγμα τυρί αυγά και αρχίζουμε και το ανακατεύουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά να ψηθεί το αυγό περίπου 4 λεπτά και ...έτοιμη για εξαφάνιση !!!!

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα !!!

.


 Εγώ τα ΄μαγείρεψα ολα μαζί συγχρόνως αφού είχα ετοιμάσει το μπέικον κ το μείγμα τυρί αυγά και ήταν έτοιμη σε 1 τέταρτο ...Είναι κ εύκολη κ γρήγορη και πολύ ωραία κ οικονομική !!!

Συνταγή από AnnaAntoniou ..Eκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!