Γιαουρτίνη της μαμάς!!!Επιμένουμε στην παράδοση μας με καμάρι!!!!
Συνταγη
6 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι 200γρμ
1 κεσεδακι βουτυρο( μισο φυτινη μισο καλο)
1 κεσεδακι αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροκομμενα στο μουλτι
2 και 1/2 κεσεδακια κοφτα σιμιγδαλι ψιλο
4 βανιλιες
3 κ.γ μπαίικιν παουντερ
250 γρμ ζαχαρη
Εκτελεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αρκετη ωρα με το μιξερ χειρος κατοπιν ριχνουμε τους κροκους και συνεχιζουμε το χτυπημα το γιαουρτι τις βανιλιες το σιμιγδαλι με την μαρεγγα εναλλαξ και τελος τα αμυγδαλα
Ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο στους 200° πανω κατω σε 30 Νο ταψι ! Χρονος ψησιματος αναλογα τον φουρνο εμενα μου πηρε τρια τεταρτα στην μιση ωρα το κοιτατε με την μεθοδο της οδοντογλυφιδας!!
Σιροπι
4 φλυτζανες ζαχαρη ,3 1/2 νερο μια φλυδα λεμονιου για 7 λεπτα απο το σημειο βρασμου
Τρυπαμε με οδοντογλυφίδα το γλυκο μολις βγει και σιροπαρομε!!
Ζεστο το γλυκο κρυο το σιροπι!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!