Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Μιλφέιγ με μπισκότα !!!

 Το ποιο νόστιμο αλλιωτικο Μιλφειγ με μπισκότα!!!!!!!   

Υλικά κρέμας:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,

200 γρ ζάχαρη,

1 βανίλια η 1 κ.γ.υγρη,

5 κρόκους αυγών,

90 γρ Κάστερ παουντερ η Κορν φλαουρ,

100 γρ βούτυρο,

200 γρ κρέμα γάλακτος (35τις εκατό)!     

Για το στήσιμο:      

2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου.!  

Για επικάλυψη:

200 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής! 

Για τελείωμα τριμμένο μπισκότο!              

Εκτέλεση Κρέμας: 

Βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και την βανίλια να ζεσταθούν!    

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με το Κάστερ η Κορν φλαουρ και τα ανακατεύουμε καλά!   Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα ανακατεύουμε γρήγορα! 

Βάζουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! 

Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε την κρέμα ανακατεύουμε!     

Και αρχιναμε στήσιμο: 

Βάζουμε στον πάτο του τάπερ η του πυρέξ η και του ταψιού μια σειρά μπισκότα! 

Βάζουμε πάνω κρέμα!

Πάνω στην κρέμα ξανά μπισκότα και κρέμα κ.τλ.συνολικα γίνονται 4 σειρές μπισκότα! 

Τελειώνουμε με κρέμα!

 Βάζουμε διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!    

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και βγάζουμε την μεμβράνη από το γλυκό και βάζουμε πάνω την σαντιγύ! 

Τελειώνουμε με τριμμένα μπισκότα!  

Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!  

Τα αυγά που χρησιμοποίησα ήταν χωριάτικα για αυτό και τόσο κίτρινη και φυσικά και από την Κάστερ Παουντερ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!