Ο καλύτερος τρόπος για να χαρείς την Καθαρά Δευτέρα είναι μία σπιτική λαγάνα
>Η συνταγή έχει 100% επιτυχία!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ 👇.
Υλικά _
400ml νερό(2 φλυντζ)
25 γρ νωπή μαγιά,
2 κ.σ.ζαχαρη,
2 κ.γ.αλατι,
950 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φλυντζ.του ελληνικού καφέ καλό ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Βάζουμε την μαγιά σε μπολ και την θρυμματίζουμε!
Ρίχνουμε πάνω της την ζάχαρη και τέλος το νερό χλιαρό να αντέχει το χέρι!
Ανακατεύουμε με σύρμα και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια βάζουμε το μισό αλεύρι σε λεκανιτσα ανοίγουμε λακουβιτσα!
Πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και γύρω-γυρω το λάδι!
Μέσα στην λακουβιτσα ρίχνουμε σιγα-σιγα την μαγιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα παίρνοντας λιγο-λιγο αλεύρι!
Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγά -σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!
Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα!
Την πατάμε την αλοιφουμε με λίγο λάδι και την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά!
Σε ζεστό μέρος!
Στην συνέχεια βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και την αλοιφουμε με λάδι όλη την λαδόκολλα Βάζουμε την ζύμη και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε!
Την αλοιφουμε καλά με νερό ρίχνουμε σουσάμι και την σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Τελειώνουμε την τρυπαμε παντού με τα δάχτυλα και στην συνέχεια την ψήνουμε στους 180 β προθ αντιστ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!