Μακαρονάκι κοφτό με χταποδάκι !!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα το χταπόδι μου το ξέπλυνα και το έκοψα σε μπουκιές..
Σε ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα έβαλα 2 κρεμμύδια μικρά να σοτάρω, προσθέτω το χταπόδι ρίχνω πρέζα μπαχαρι - γαρίφαλο - κανέλα σοτάρω λίγο με τα μπαχαρικά και μετά σβήνω με κρασί κόκκινο και μετά προσθέτω χυμό ντομάτας και νεράκι μπόλικοοοο ..
Αφήνω να βράσει στην ησυχία του μέχρι να μαλακώσει εντελώς και μετά προσθέτω αλάτι πιπέρι (πρέζα ζάχαρη προαιρετικά) και το μακαρονάκι...
Λίγο πριν να γίνει εντελώς το ζυμαρικό αποσύρω και αφήνω να φουσκώσει το μακαρόνι 3-4 λεπτά... Μετά προσθέτω 3-4 παγάκια και το Αφήνω με αρκετό ζουμακι γιατι όσο κρυώνει τραβάει κι άλλο.. Για να μην λασπωσει..
Έγινε ονειρικό..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Δέσποινα Μπο-Ομάδα-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ