Όταν 2 από τα Ωραιότερα Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά Παντρεύονται τότε το αποτέλεσμα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!
Ε ΝΑΙ Λοιπόν φτιάξαμε ένα μοναδικό Ανατολικό Γλυκό παντρεύοντας το Γαλακτομπούρεκο με το Ρυζόγαλο, και το αποτέλεσμα είναι όνειρο. Ενα Γλυκό που θυμίζει παλιά Ζαχαροπλαστεία, τραγανό φύλλο και Μυρωδάτο Ρυζόγαλο!!!
Η Ανατολίτικη Εκδοχή του Γαλακτομπούρεκου !!!
450 γρ Φύλλο Βηρυτού
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
50 γρ Βούτυρο Αιγοπρόβειο
Για το Βράσιμο του Ρυζιού
460 γρ Νερό
160 γρ Ρύζι Καρολίνα
Για την Κρέμα Ρυζόγαλο
1000 γρ Γάλα πλήρες
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη (προαιρετικά)
2 Δάκρυα Μαστίχας Χίου
50 γρ Σταφίδες
3 Φλούδες Λεμονιού
Για το Σιρόπι
350 γρ Νερό
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ σούπας Μέλι
1 Κανέλα ξυλάκι
2 Φλούδες Λεμόνι
3-4 Σταγόνες χυμό λεμονιού
Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=m26S-SZ3AC0