Δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι μας. Σας το προτείνω για το Χριστουγεννιάτικο ή όποιο τραπέζι σας.🎄🎄🎄🎅🎄🎄🎄
Συνοδεύει όλα τα κρέατα και ψαρικά. Ακόμη σερβίρετε σαν κύριο πιάτο με πράσινη σαλάτα
Βραστή πατάτα, καλαμπόκι, παντζάρι, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι, παρμεζάνα με λεπτές στρώσεις από μαγιονέζα και γιαούρτι κάνουν αυτή την Ρώσικη σαλάτα ένα στολίδι στο γιορτινό τραπέζι σας 🎄🎄🎄
Παίρνω έτοιμα συσκευασία βρασμένα παντζάρια, και κονσέρβα καλαμπόκι.
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε! Θα το αγαπήσουν όλοι 🎅🎅🎅🎅
Βάζω κρέμα βαλσάμικο για την γαρνιτούρα.
Υλικά Συνταγής
5 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 παντζάρια βρασμένα
4 καρότα βρασμένα
2 καλαμπόκια βρασμένα
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά ξύδι από κρασί
1 κουταλάκι λεμόνι
λίγη κρέμα βαλσάμικο για το τελείωμα
1 κουταλιά άνηθο
2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.
Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μία μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα.
Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρομαι με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσάμικο .
Marilena Pappa"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ