Για το παντεσπάνι
5 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουπα του καφε ζαχαρη
1 κουπα του καφε αλευρι για ολες τις χρησεις
1 μπεικιν παουντερ
4 κ.σ.γαλα ζεστο
2 κ.σ. χυμο λεμονι ξυσμα ενος λεμονιου
Για την κρέμα
500γρ.φυτικη κρεμα γαλακτος VEGETALCREM
400γρ.τυρι κρεμα PHILADELPHIA
3 κ.σ.ζαχαρη κρυσταλλικη
6 κ.σ. ζαχαρη αχνη
2 κ.σ. απο το σιροπι που θα φτιαξουμε
1 βανιλια
Τι κάνουμε
Χτυπαμε το τυρι κρεμα με την κρυσταλλικη ζαχαρη, τις 2 κουταλιες σιροπι και τη βανιλια για 10 λεπτα. Μετα ριχνουμε μεσα τη φυτικη κρεμα γαλακτος με την αχνη και χτυπαμε μεχρι να γινουν σφιχτη κρεμα.
Σιρόπι
50 γρ.ποτο αμαρετο
150γρ. νερο
5 κ.σ. ζαχαρη αχνη
1 κ.σ.νες καφε
3 λεπτα τα βράζουμε ...το αφηνουμε να κρυωσει και σιροπιαζουμε
Εκτέλεση
Χωριζουμε τους κροκους απο τα ασπραδια. Χτυπαμε τα ασπραδια με το χυμο λεμονι να γινουν μαρεγκα. Σε αλλο μπολ χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη να αφρατεψουν. Ριχνουμε το γαλα και το ξυσμα λεμονιου. Κατεβαζουμε την ταχυτητα του μιξερ στο ενα και ριχνουμε σιγα-σιγα τη μαρεγκα το αλευρι και το μπεικιν. Αδειαζουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο 28άρι ταψι και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα. Οταν ψηθει το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το χωριζουμε στα δυο. Σιροπιαζουμε και τα δυο παντεσπανια και στρωνουμε τη μιση κρεμα μεσα και την αλλη μιση καλυπτουμε την τουρτα. Στο τελος πασπαλιζουμε με κακαο.Καλή επιτυχία !!!
Mina Papa
Περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ