Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ραβανί ... !!!


Αρέσει σε όλους !!!

Υλικά :

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 χαρτί μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι

Σιρόπι :

3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
χύμο από 1 λεμόνι

Εκτέλεση :

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών έναν – έναν.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι και τα κάνουμε μαρέγκα.
Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το γάλα λίγο λίγο.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το μπέικιν.
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις (όχι αέρα) για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Οσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό).
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά για να μην πήξει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Οταν ψηθεί το γλυκό ρίχνω το σιρόπι.

Πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά (το γλυκό και το σιρόπι)
Το ραβανί πρέπει να μείνει 1 μέρα εκτός ψυγείου. Στο ψυγείο μπαίνει την επόμενη μέρα.

Wonderful Sense



Μουστοκούλουρα Αφράτα γρήγορα πανεύκολα!!!



Μουστοκούλουρα αφράτα γρήγορα εύκολα !!!

Υλικά :

Ζάχαρη 200 γρ
Ηλιέλαιο 200 ml
Νερό 400 ml
Μούστος 200 γρ
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Γαρύφαλο τριμμένο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Σόδα σκόνη 15 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.300 γρ.

Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το νερό και τον μούστο.
Τα χτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και προσθέτουμε την κανέλα και το τριμμένο γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.
Χωρίζουμε την ζύμη σε στρογγυλά τεμάχια στο μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και τους δίνουμε το σχήμα του κλασικού μουστοκούλουρου.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις κρυώσουν τα τοποθετούμε σε σακουλάκι που το κλείνουμε καλά ώστε να παραμείνουν αφράτα.

Wonderful Sense-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Κέικ μυρωδάτο με ελαιόλαδο !!!



Ώωω δεν έτυχε πέτυχε κέικ με ελαιόλαδο!!!!


Υλικά
4 αυγά, 1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κούπα γάλα
Φλοιό από 1 πορτοκαλί
2 βανιλιες 1 φάκελο σταγόνες σοκολάτας
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελα μπεικιν παουτερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη , και προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζουμε το χτύπημα και βάζουμε το γάλα, πορτοκαλί, φλοιό , βανιλιες και τέλος το μπεικιν, το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας
Βάζουμε σε βουτυρωμενη φόρμα και ψήνουμε στους 170 °C για 55 '

 Katerina Mazonaki‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέπες !!!



ΓΛΥΚΙΑ ΚΡΕΠΑ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΚΡΕΠΑ

2 κ.σ. λευκή πραλίνα φουντουκιού
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 μπανάνα
1/2 φλ. του τσαγιού μπισκότο τριμμένο
παγωτό σοκολάτα
1/2 φλ. του τσαγιού
λευκή ρευστή σοκολάτα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Παίρνουμε μία κρέπα και απλώνουμε τη λευκή πραλίνα στο 1/4 της επιφάνειας και σε άλλο 1/4 την πραλίνα φουντουκιού.

Απλώνουμε από πάνω την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες (κρατάμε το 1/3 για το γαρνίρισμα) και το τριμμένο μπισκότο.
• Διπλώνουμε την κρέπα και την περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας. Συνοδεύεται με την υπόλοιπη μπανάνα και μία μπάλα παγωτό σοκολάτα.
Την περιχύνουμε με τη ρευστή σοκολάτα.

Wonderful Sense-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μπουγάτσα πανεύκολη !!!


Η πιο εύκολη και λαχταριστή σπιτική μπουγάτσα.

Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
⅓ φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα .

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και δύο κουτιά νερό
Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το ζεσταίνουμε
Πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή κρέμα
Την αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε να κατέβει λίγο η θερμοκρασία της
Όταν κρυώσει λίγο η κρέμα, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε καλά ένα ταψάκι ή ένα μέτριο πυρέξ
Στρώνουμε στο ταψί ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε
Κρατάμε δύο φύλλα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
Αρχίζουμε να τακτοποιούμε τα κομμένα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρωμένα, κοντά το ένα με το άλλο
Τα ραντίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε επάνω τη μισή κρέμα
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και αυτά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμ
Καλύπτουμε με τα δύο φύλλα που είχαμε κρατήσει
Ραντίζουμε παντού με το υπόλοιπο βούτυρο και ελάχιστο νερ
Ψήνουμε τη μπουγάτσα στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Wonderful Sense
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρπούζι μαρμελάδα !!!




Υλικά :

1 κιλό καρπούζι (μόνο τη σάρκα, χωρίς κουκούτσια)
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι
25 γρ. πηκτίνη

Εκτέλεση :

Ρίχνετε το καρπούζι στο μίξερ και το πολοτοποιείτε. Το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με την πηκτίνη και το προσθέτετε στο μείγμα.
Ανακατεύετε το μείγμα διαρκώς και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Μόλις αρχίσει να πήζει την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει και την τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.

Wonderful Sense-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαζάνια καταπληκτικά !!!


 Ωωωωωωω......τώρα θέλω...!! Εύκολα και νόστιμα - Λαζάνια με κιμά μπεσαμέλ τυριά !!

Υλικά
Λαζάνια 12
Τυρί 1 κούπα από τριμμένα τυριά διάφορα

Για την μπεσαμέλ
Βούτυρο 50 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 50 γρ
Γάλα 3 φλυτζάνια τσαγιού
Αλάτι - πιπέρι
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι

Για την γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο
Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
Λευκό κρασί 1 ποτήρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς, σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα .
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Ρίχνουμε λίγο -λίγο το γάλα, ανακατεύοντας και το κατεβάζουμε από την φωτιά όταν γίνει ελαφρός πηχτή.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε πρώτη στρώση λαζάνια , μετά γέμιση και τέλος μπεσαμέλ.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με την ίδια σειρά τελειώνοντας με μπεσαμέλ και πασπαλίζοντας στο τέλος με τα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.

 Wonderful Sense

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκάκια με ινδοκάρυδο στο τσάκ μπάμ !!!


Ινδοκάρυδα του 10λεπτου !!!
Να σας κεράσω ινδοκάρυδα;!!!

Υλικά
Ένα ζαχαρούχο,
250γρ.καρύδα (ινδοκάρυδο)
και μία βανίλια.

Πλάθω όλα τα υλικά μαζί ,βάζω επάνω μισό κερασάκι και ψήνω σε αντικολλητικό ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα και λίγο λάδι περασμένο στους 200° 10 λεπτά-είναι φανταστικά !!!

Zoe Sideri‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοκροκέτες φούρνου...!!!


Υλικά :

Πατάτες 4 βρασμένες
Κεφαλογραβιέρα 120 γρ τριμμένη
Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Αυγά 3 τεμ ασπράδια μόνο

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού βράσουν τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές και αφήνουμε να κρυώσει.
Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και την προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας μαζί με τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι και την μισή ποσότητα από τα ασπράδια των αυγών.
Τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά και σε άλλο το υπόλοιπο από τα ασπράδια αυγών. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στα ασπράδια και μετά στην φρυγανιά.
Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν και είναι έτοιμες για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς , για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), ανά πάσα στιγμή.

Wonderful Sense
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο..!!



Υλικά :

(γιά ένα μέτριο τηγάνι)
1/2 κ. γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος)
150-200 γρ. φέτα χοντροκομμένη, χωρίς τρίμματα
4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκ.σκόρδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
1 φλ.καφέ ούζο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή :

Πλένουμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις αλατίζουμε. Σ' ένα ανάλογο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τμηματικά (γιά να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) τις γαρίδες με τα κεφάλια τους, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση και τις σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ, 1'-2' από κάθε πλευρά. Τότε τις σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί 1'. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάμε.

Σε άλλο τηγάνι, μέτριο και βαθύ ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Οταν γίνει διάφανο ρίχνουμε τις ντομάτες και τον μαραθόσπορο, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και τις ψήνουμε γυρίζοντας συχνά γιά 6' περίπου, μέχρι να ζαρώσουν και να αφήσουν τους χυμούς τους, φτιάχνοντας μιά σάλτσα πηχτή, χωρίς να λυώσουν εντελώς. Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες με τους χυμούς που άφησαν στο τηγάνι, τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά γιά 2'-3', μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει η φέτα χωρίς να ανακατεύουμε συχνά, γιά να μη διαλυθούν τα κομμάτια της. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε όπως είναι, με το τηγάνι.
tips: σωτάροντας τις γαρίδες καταφέρνουμε να κρατήσουμε τους χυμούς και τη γεύση τους, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν τις βράζαμε. Αν, πάλι, τις ρίξουμε ωμές στη σάλτσα ντομάτας, θα αφήσουν πολλά υγρά.
Σημαντικό είναι να μην ψηθούν πολύ, γιά να κρατήσουν τη γεύση τους και να μείνουν ζουμερές. Αν δεν έχουμε ώριμες και γλυκιές ντομάτες, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε από κουτί.

Wonderful Sense

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική κέτσαπ.!!



Υλικά:

1.5 kg ώριμες ντομάτες

4 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. τσαγιού ξύδι

2 κουτ. γλ. μουστάρδα

3 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο και μπαχάρι (προεραιτικό)

2 φύλλα δάφνης, 1 ξύλο κανέλας, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες κι έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα πλατύ σκεύος.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με εξαίρεση το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Αυτά τα δένουμε σε ένα τούλι και τα προσθέτουμε μετά από ένα τέταρτο.
Αφήνουμε να βράσουν όλα για άλλο ένα τέταρτο, συνολικά 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, με το μπαστούνι, πολτοποιούμε σχολαστικά το μίγμα και το περνάμε από τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι. Το υπόλειμμα το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά.
Η σπιτική μας κέτσαπ είναι έτοιμη και μπορείτε να τη φυλάξετε σε βαζάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Wonderful Sense

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα σε ρολά !!!



 Υλικά και εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ μια μέτρια κούπα γάλα χλιαρό φρέσκο,2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι απο θερμοκρασία δωματιου,25 γραμμάρια μάγια νωπή,2 κουταλιές της σούπας σπορελαιο και τα ανακατεύουμε με πηρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 4 μισή κούπες μετρίου μεγέθους αλεύρι ζυμωνουμε.
Σκεπαζουμε την ζύμη για 40 λεπτα..









Στην συνέχεια την ανοίγουμε ενα φύλλο και τοποθετούμε πανω κέτσαπ και πιπεριές,ζαμπόν,ντομάτα,ελιές,κασέρι,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι οποτε το ρολαρουμε και το κόβουμε κομματια τα οποία τοποθετούμε στο σκεύος μας και τα αφήνουμε 20 λεπτα.
Στην συνέχεια τα αλοιφουμε με κρόκο αυγού στο οποίο μέσα προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγη πάπρικα.
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα αντιστάσεις και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινησουν!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουστοκούλουρα πεντανόστιμα με πετιμέζι !!!





ΥΛΙΚΑ
1 κούπα του νες καφέ πετιμέζι
1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις...εμένα μου πήρε 1,1/2 κιλό περίπου .





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά.
Ρίχνετε το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για αλλά 5 .
Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στα υγρά....θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια...
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάσετε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Αποθηκεύσετε σε μεταλλικό κουτί.

 Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ μυρωδάτο μπανάνας και γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά για το κέικ:
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 μπανάνες λιωμένες
1/2 κούπα γάλα
2 αβγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ.σόδα (κοφτό)
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα
1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ αβγά,λάδι,ζάχαρη,μπανάνες,γάλα,κ προσθέτω όλα τα στερεά υλικά κοσκινισμένα.ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΜΕΊΓΜΑ!!!
Αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι 25Χ30 περίπου κ ψήνω στους 170 25- 30 λεπτά.
ΔΕΝ το παραψήνω αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή,είναι έτοιμο!!
Γιατί αλλιώς δεν θα είναι μαλακό και νωπό!!!
Για το γλάσο λιώνω τη σοκολάτα με το γάλα σε χαμηλή φωτιά,προσθέτω το μέλι και περιχύνω το κέικ μου!!!

Wonderful Sense


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα ζουμερή Θεική !!!



Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα -
3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
Σερβίρεται ζεστή.

Wonderful Sense
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ