Η συνταγή είναι της νονάς μου ❤( Ντίνα Θεοδώρου) την κάνει όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου !
Υλικά
600 γραμ κανταΐφι
250 γραμ βούτυρο Κερκύρας
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι Γιώτης βανίλια
1 κούπα τσαγιού νερό
2 βανίλιες
6 αυγά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Τα διαλύω όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Ανοίγουμε το κανταΐφι
~Το χωρίζουμε σε τρία μέρη και στρώνουνε 1 μέρος ραντίζουμε το 1/3 απ το βούτυρο (το ίδιο άλλες δυο φορές) σε ταψί περίπου 30*40
~Ψήνουμε και γυρίζουμε το κανταΐφι μια φορά στα 15' και Ψήνουμε τον υπόλοιπο χρόνο (μη φοβηθείτε μαζεύει στο ψήσιμο αλλά απλώνει μόλις πιει το σιρόπι)
~Φτιάχνω το σιρόπι
~ μόλις κρυώσει το κανταΐφι ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει
~ Φτιάχνω τη κρέμα και την περιχύνω στο κρύο σιροπιασμένο κανταΐφι.
~ φτιάχνω και τη σαντιγί
500ml κρεμά γάλακτος παγωμένη
50γρ άχνη ζάχαρη και λίγη βανίλια τα χτυπώ όλα μαζί.
~Στρώνω πάνω στη κρύα κρέμα, χαράσσω με πιρουνιά
~Πασπαλίζω με φιστίκι Αιγίνης σπασμένο .Καλή επιτυχία !!!
Eirini Misiaka-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ