Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Μπισκότα Σαμπλέ με σοκολάτα!!!

Λαχταριστά Μπισκότα Σαμπλέ με σοκολάτα!!!Είναι μια υπέροχη λιχουδιά για τα παιδιά, καθώς και μια νόστιμη συντροφιά για τον καφέ σας ή για κάθε στιγμή της ημέρας.


Υλικά για 24 τεμάχια:
350γρ. αλεύρι γ.οχ.
250γρ. βούτυρο
90γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
100γρ. μαρμελάδα κεράσι
120 κουβερτούρα γάλακτος
1/2 κούπα τρούφα γάλακτος

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=douReru-eLo
 

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Νηστίσιμο Κέικ με κρέμα σοκολάτας που Θα εκπλαγείτε !!!




 Ένα Διαφορετικό  Νηστίσιμο Κέικ με κρέμα σοκολάτας που Θα εκπλαγείτε από το πόσο αφράτο  και  Νόστιμο είναι!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ Ρόφημα Καρπός Βρώμη Χωρίς Ζάχαρη ΟΛΥΜΠΟΣ
🔪100 γρ ζάχαρη
🔪50 γρ κορν φλάουρ
🔪20 γρ κακάο σκόνη
🔪2 βανιλίνες
-------------------------------------------------------------------------
🔪500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
🔪400 γρ Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι ΟΛΥΜΠΟΣ
🔪250 γρ ζάχαρη
🔪250 γρ ηλιέλαιο
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
🔪2 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτγ μαγειρική σόδα
🔪2 βανιλίνες
----------------------------------------------
🔪25x30 εκ.

Δείτε την συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lwk4OE30Wb8

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Μπακλαβάς Σούπερ!!!


Το σπίτι  μύρισε κανελα και φρεσκο βουτυρο!!!!Μπακλαβας Σούπερ! !Ενα γλυκο με ωραίες αναμνήσεις!!!Ο καρυδάτος μπακλαβάς των Χριστουγέννων 🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

1 πακετο φυλλα κρουστας Βηρυτου,

300 γρ καλο αγελαδινο βουτυρο λιωμενο,

600 γρ καρυδι ψιλοκομμενο αναμικτο με 1 κουταλακι του γλυκου κανελλα,

1 κ.γ.γαρυφαλλο!

Βουτυρωνουμε το ταψι η το πυρεξ (30χ27ν)!

Βαζουμε στον πατο 5 φυλλα βουτυρωντας τα!

Ριχνουμε γεμιση!

Συνεχιζουμε βαζουμε 2 φυλλα βουτυρωντας τα και ριχνουμε γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα γεμιση!

Ξανα 2 φυλλα βουτυρωμα.γεμιση!

Τελος βαζουμε 5 φυλλα βουτυρωνοντας τα!

Ριχνουμε το βουτυρο πανω το αλοιφουμε καλα και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες!

Στην συνεχεια το βγαζουμε και το κοβουμε σε ισα κομματια!

Ραντιζουμε με νερο και το ψηνουμε στους 160 β προθερμασμενο αντιστασεις να κοκκινίσει καλα!

 ΣΙΡΟΠΙ:

3 ποτηρια νερου νερο,

3 ποτηρια νερου ζαχαρη,

2 κ.σ.μελι

το χυμο ενος λεμονιου

Βράσιμο  για 4 λεπτα!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι!

 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΙΝΑΙ::ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ,ΚΑΛΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ,ΚΑΛΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ!!!!!!

Συνταγή εκτέλεση από κ.   Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τουρτα κορμός Χριστουγεννιάτικη !!!


ΟΜΟΡΦΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ!!!!    
 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

5 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

1 φλυντζ του ελληνικου καφε σπορελαιο, 

1 φλυντζαν.του ελληνικου καφε γαλα φρεσκο,

1 βανιλια,

μια πρεζα αλατι!!    

 Χτυπαμε τα ασπραδια με μια πρεζα αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!!!   

Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο σε δεοσεις και χτυπαμε 2 λεπτα!

Ριχνουμε σε δοσεις αλευρι-βανιλια!

Σταματαμε το  μιξερ και ριχνουμε σε 4 δοσεις την μαρεγκα ανακατευοντας πολυ απαλα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι του φουρνου ριχνουμε το μείγμα το ισιωνουμε απαλα!

Ψηνουμε στους 180 βαθ.προθ.αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα!

Το βγαζουμε και το αναποδογυριζουμε πανω σε μια λαδοκολα!       

Οταν κρυωσει κοβουμε τα πλαινα τυχον ξερα και το υπολοιπο το κοβουμε σε 5 ιδες λωριδες!

 ΓΕΜΙΣΗ:

Χτυπαμε 1 φακελακι γκαρνι σκονη με μισο κ.γ.κακαο 1 ποτηρι γαλα σε σαντιγί!!!!!         Προηγουμενως εχουμε βρασει για 2 λεπτα μισο ποτηρι γαλα με 1 κ.σ.βιταμ,2 κ.σ.κακαο,30 γρ κουβερτουρα!

 Και το εχουμε αφησει να κρυωσει!

Καλο θαναι να το εχουμε ετοιμο απο βραδυς και να το εχουμε ψυγειο!

Με ενα πινελο περναμε ολες τις λωριδες με το κρυο γλασσο!

Πανω βαζουμε σαντιγί και ισιωνουμε σε μια λεπτη στρωση!

Ρολαρουμε την πρωτη λωριδα και την βαζουμε.στην πιατελα ορθια!

Στην συνεχεια περνουμε την αλλη λωριδα και την τυλιγουμε γυρω-γυρω απο την ορθια στην πιατελα!

Η ιδια διαδικασια και για τις υπολοιπες!

Τελος χτυπαμε 1 φακελακι σκονη γκαρνι με 7 κ.σ.κακαο και 1 ποτηρι γαλα σε σαντιγί!

Την βαζουμε γυρω -γυρω απο το γλυκο και με πηρουνι δινουμε το σχεδιο γραμμων!!!

Συνταγή εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!



Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!Εάν και κουράστηκα 3 μέρες να το τελειώσω το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!!!!     

 Συνταγή για 50 κομμάτια: 

Κόβουμε το κολοκύθι κομμάτια!

Τα τρυπάμε όλα με πηρούνι από όλες τις μεριές τους!

Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό και διαλύουμε μέσα 200 γρ ασβέστη! 

Βάζουμε τα κομμάτια μέσα και τα αφήνουμε 4 ώρες ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα!

Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και γεμίζουμε σε μια λεκάνη νερό και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ ξινό! Ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα και τα αφήνουμε 1 ώρα!   

 Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε βάζοντας τα σε σουρωτήρι!

Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 και 1/2 κιλό ζάχαρη,3 ποτήρια νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά! 

Ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα και βραζουμε για 10 λεπτά!

Τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα ξεσκέπαστη την κατσαρόλα!    

Την επόμενη μέρα το βάζουμε να βράση και στο τελευταίο πεντάλεπτο ρίχνουμε 1 ματσάκι αμπαροριζα,2 κ σ γλυκόζη,1 λεμόνι το χυμό του!   

 Έχουμε αποστειρωμένα βάζα τα γεμίζουμε όπως είναι καυτό τα σφραγίζουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα!

Τα αφήνουμε μισή ώρα και τα αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα!

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

κανταϊφάκια Θεικά !!!


Ζουμερά και απίστευτα σιροπιαστά, τα ατομικά κανταϊφάκια είναι το κατάλληλο κέρασμα για την γιορτινή μέρα. !!! Και πιστέψτε με, κανείς δε θα μπορεί να παραπονεθεί ότι πήρε μικρότερο κομμάτι! 

ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ! ΣΥΝΤΑΓΗ:

500 γρ κανταιφι,

450 γρ βουτυρο αναμικτο αγελαδινο-προβειο,

350 γρ καρυδια-αμυγδαλα,

1 κ.γλ κανελα,μισο κ.γλ.γαρυφαλο! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρωνουμε με τα 50γρ το ταψι!

Σε ενα μπολ ανακατευουμε καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλο!

Ανοίγουμε το κανταιφι!

Παιρνοντας κανταιφι λωριδες λωριδες βαζουμε στην ακρη τους γεμιση και τα τυλιγουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι!

Εχουμε λιωσει 350 γρ βουτυρο προηγουμενως και το εχουμε στραγγισει!

Βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα!

Το υπολοιπο μαλακο.βουτυρο το βαζουμε ενδιαμεσα τους!

Τα.βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα.ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινίσουν!

Τα αφηνουμε ολη νυχτα να κρυωσουν! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 7 λεπτα!

Στο τελευταιο.λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του και 1 κουταλια.της σουπας γλυκοζη!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 3 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε με κουταλι ενα ενα πολλες φορές και σιγα σιγα!

Συνταγή εκτέλεση από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Σοκολατάκια με πορτοκάλι !!!


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ..ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ και Νηστίσιμα !!!


ΥΛΙΚΑ
8 Πορτοκάλια μικρά
2 Ποτ του νερού νερό
2,1/2 Ποτ του νερού ζάχαρη.. εγώ έβαλα στεβια
Σταγόνες από μισό λεμόνι
2 Μαύρες σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ η κάθε μια.
2 Κουταλιές λάδι ελαφρύ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε σε στρογγυλές φέτες τα πορτοκάλια τις βάζετε με νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 10 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού.....

Στραγγίζετε....

Βάζετε στην κατσαρόλα τα δυο ποτ νερό με την ζάχαρη και τα βράζετε μόνα τους για 10 λεπτά....

Προσθέτετε τις φέτες πορτοκαλιού τον χυμό λεμονιού κ αφήνετε να βράσουν έως πήξει το σιρόπι..

Στο τέλος δεν θα μείνει και πολύ σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σας. 

Βγάζετε μια μια τις φέτες σε σουρωτήρι κ αφήνετε να στραγγίξουν από το σιρόπι τους...

Λιώνετε τις σοκολάτες με το λάδι σε μπεν μαρι και βουτάτε μια μια φετουλα μέσα να πάει η σοκολάτα μέχρι την μέση..

Βάζετε επάνω σε σχάρα η λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Συνταγή φωτό από κ. Gogo Samiou-Ομάδα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ.

Χιονισμένα Τρουφάκια Έκπληξη!!




 
Χιονισμένα Τρουφάκια Έκπληξη!!
Πραγματικά μια φανταστική συνταγή που θα σας αφήσει άφωνους. Ενα υπέροχο κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι τα Χριστούγεννα και οχι μόνο. Είναι πραγματικά σαν σύννεφο η υφή τους και πεντανόστιμα στη γεύση τους. Θα γίνουν εθισμός!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Χιονισμένα Τρουφάκια Όνειρο

Για τα τρουφάκια
220 γρ ξερά φρούτα (βερίκοκα, Σύκα, κλπ)
110γρ μαρμελάδα βερίκοκο
220 γρ καρύδια ψιλοκομμένα ή οποιοδήποτε άλλο
ξηρό καρπό θέλετε
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
10 γρ κανέλα (προαιρετικά)

Για την Μαρέγκα
3 Ασπράδια Αυγού ή 90 γρ
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ ζάχαρη άχνη Κοσκινισμένη
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/iehqtJrwDik

Σουβλάκια Κοτόπουλο!!!

Ζουμερά και πεντανόστιμα Σουβλάκια Κοτόπουλο!!!

Υλικά:
500γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος & μπούτι)
1 κρεμμύδι μέτριο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μείγμα για κοτόπουλο
αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ZkdXbvgdnXI
 

Φιρίκι γλυκό κουταλιού !!!

·
Έτοιμο και γλυκό το φιρίκι!Νομίζω από τα πιο ωραία κουταλιού του χειμώνα!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΣΗ

Έπλυνα Καθάρισα τα φυρικια έβγαλα με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα άφησα 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και 1 φακελάκι ξυνο!

1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό και 1κιλο  και κάτι φυρικι γύρω στα 20 κομμάτια.

 Έβρασα το νερό και τη ζάχαρη έριξα στο σιρόπι τα φιρίκια έβρασα 20 λεπτά .

Τα άφησα όλη νύχτα και το πρωί τα συνέχισα μέχρι να πήξει το σιρόπι.

 Στο τέλος έβαλα καρύδια μου αρέσουν στο γλυκό αυτό πιο πολύ από τα αμύγδαλα !!

Η συνταγή είναι από την κ. Βούλα Βήττα-Ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Νηστίσιμο αλάδωτο Σοκολατένιο Γλυκάκι !!!




 Το απόλυτο Νηστίσιμο αλάδωτο Σοκολατένιο Γλυκάκι ❤️Χωρίς αλεύρι και Ζελατίνη👌Επίσης δεν χρειάζεται φούρνος! Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα το φτιάχνετε συνέχεια και εκτός νηστείας😍✌️

ΥΛΙΚΑ
🔪1 λίτρο γάλα βρώμης
🔪200 γρ ζάχαρη καρύδας
🔪50 γρ κακάο σκόνη
🔪20 γρ αγαρ
🔪70 γρ κουβερτούρα 90% κακάο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/bAjZv82G1-c
 

Μιλφέιγ στο ποτήρι !!!



ΈΝΑ .... Γλυκό ... Μαμά !!!
Μιλφειγ  ...  Λοιπόν στα γρήγορα Να το φας στο ποτήρι !!!


Για τη βάση
225 γρ μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
80 γρ βιταμ λιωμένο
Κρέμα
750 γρ γάλα
230 γρ ζάχαρη
3 αυγά
3 στικ βανίλιας
75 γρ βιταμ
5 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλαουρ.
ΌΛΑ μαζί σε μία κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Βάζουμε στο ποτήρι εναλλάξ  μπισκότο κρέμα αρχίζοντας με μπισκότο στην βάση μετά κρέμα μπισκότο ξανά κρέμα κ τελειώνοντας πάλι με μπισκότο.

Η συνταγή είναι από την κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Cheesecake με τραγανό μπισκότο και κρέμα!!!


Φτιάξτε τώρα το πιο νόστιμο και γρήγορο cheesecake με τραγανό μπισκότο και κρέμα!!

ΥΛΙΚΑ
180 γραμμάρια βούτυρο
Ενάμιση πακέτο digestive
Ένα ζαχαρούχο γάλα
Ένα πακέτο τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
2 σαντιγύ μόρφατ στο μεταλλικό κουτάκι(να είναι στο ψυγείο).
80 -100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι
Μία βανίλια
400 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
3 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:
Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνω το βούτυρο.
Στρώνω με τα δάχτυλά μου σε μία αποσπώμενη φόρμα 26 * 32
Διαφήμιση

Έπειτα σε μπολ ρίχνω μέσα τη σαντιγί τη ζάχαρη το ξύσμα, το ζαχαρούχο (αφήνω πολύ λίγο που δε βάζω) τη βανίλια και το τυρί κρέμα και χτυπάω για 5 λεπτά. Παίρνω και τη ζελατίνη που έχω μουλιάσει 5 λεπτά σε παγωμένο νερό,έπειτα διαλύω σε τρεις κουταλιές καυτό νερό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Χτυπάω άλλο ένα λεπτό και τέλος.

Απλώνω στη φόρμα και αφήνω στο ψυγείο για περίπου ένα τέταρτο. Έπειτα έχω πάρει τη μαρμελάδα φράουλα και έχω βάλει μέσα 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και στρώνω από πάνω αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο.

Eτέλεση φωτό  συνταγή  από κ.Karolina Mega-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ενα Λικέρ Σοκολάτας Αμβροσία, πανεύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό!!!



 Θεϊκό Λικέρ Σοκολάτας Όνειρο. Το φτιάχνουμε και το Απολαμβάνουμε !!!
Ενα Λικέρ Σοκολάτας Αμβροσία, πανεύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό. Το φτιάχνουμε και το καταναλώνουμε απευθείας, με την πιο απίστευτη και πλούσια Γεύση της Σοκολάτας. Οτι Πρέπει για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα και όχι μόνο!!!

Θεϊκό Λικέρ Σοκολάτας !!!

780 γρ Νερό
700 γρ Μαύρη Ζάχαρη Κρυσταλλική
80 γρ Κακάο Άγλυκο καλής ποιότητας χωρίς Ζάχαρη
90 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος ή Μαύρη Κουβερτούρα
450 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --- https://youtu.be/x73lKYarDoM?si=sJlk1e0sp00vKXu1
 

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

"Κέικ Ζέβρα νηστίσιμο"


Αυτό το πανέμορφο κέικ, είναι το "Κέικ Ζέβρα νηστίσιμο"  και είναι πραγματικά στολίδι για να κεράσεις κάθε αγαπημένο σου!!!!!      

Υλικά:

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού,

3 και 1/2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα,

1 κ.γ σόδα,

1 κ.γ μπέικιν,

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

300 γρ ζάχαρη,

4 κ.σ.κακαο κοσκινισμένο,

ξύσμα πορτοκαλιού!      

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε το μπέικιν με το ξύσμα!  

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και ρίχνουμε το μίγμα στο μείγμα λαδιού!   

 Προσθέτουμε το αλεύρι σιγα_σιγα να ανακατεύουν καλα!  

Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ! 

Ρίχνουμε το κακάο στο ένα!   

Βάζουμε λαδόκολλα στο Τσερκι (26 ν) και ρίχνουμε λευκό  μείγμα 2 κ τις σούπας στην μέση! Συνεχίζουμε εναλλάξ το σκούρο μείγμα ώσπου να τελειώσουμε! 

Ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα  για 50 λεπτά!

Εκτέλαση φωτό συνταγή απο ΄κ  Tzeni Tsanaktsidou-Ομαδα - ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ -ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !