Συστατικά
540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.σ. ζάχαρη
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
170 γρ. γάλα κρύο
180 γρ. νερό
75 γρ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. (14 γρ.) μαγιά στιγμής Mac Magic
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=HTlfW3FFtKM
.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία φόρμα κέικ .
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με το τυρί κρέμα κ την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .
Χτυπάμε κ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε κ την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με μαρίζ το αλεύρι και την βανίλια.
Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα του κέικ, που πριν έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Όταν ψηθεί το cheesecake, θα έχει πάρει χρώμα καμένου και θα έχει φουσκώσει πολύ, όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, σε λίγο θα ξεφουσκώσει.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη προαιρετικά !!
allrecipes
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στην λεκανη 800 γρ αλευρι για πιτες,
400 ml νερο,
1 κ.γ.ξερη μαγια,
4 κουταλιες της σουπας ξυδι,
4 κουταλιες.της σουπας ελαιολαδο,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι και το ζυμωνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια βάζουμε την ζυμη στον παγκο μας και την ζυμωνουμε5 λεπτα!
Την κοβουμε σε 11 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλακια!
Αυτα τα μπαλακια τα ανοιγουμε μικρα.φυλλαρακια τα οποια λαδωνουμε.
Βάζουμε 6 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο και ανοιγουμε ενα λεπτο μεγαλο φυλλο!
Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 5 φυλλαρακια!
Οποτε βάζουμε το ενα φυλλο σε καλα λαδωμενο ταψι και ριχνουμε.την γεμιση!
(Χτυπαμε 3 αυγα,με 300 γραμμαρια τριμμενη φετα ,2 κ.σ.γιαουρτι )
Βαζουμε και το αλλο φυλλο πανω οσο τον δυνατο σουρωμενο ριχνουμε πανω μπολικο λιωμενο βουτυρο την χαραζουμε οσο μεγεθος κομματιων θελουμε και την ψηνουμε.στους 220 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Υλικά:
4 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
125 ml χυμό πορτοκαλιού,
125 γρ γάλα,
200 ml ελαφρύ λάδι,
ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
300 γρ αλεύρι,
1 φακελακι μπέικιν!
Υλικά κρέμας πορτοκαλιού:
240 ml χυμο πορτοκαλιού,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 κ της σούπας γεμάτη κορν φλαουρ!
.
Εκτέλεση κέικ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε το λάδι,το χυμό και το γάλα!
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαριζ!
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλά την φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα!
Ψήνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα! ❤️ Εκτέλεση κρέμας:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς!
Την κατεβάζουμε την αφήνουμε να χλιαρυνει και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!