Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Διάφορα κρεατικά στην λαδόκολα,τζατζίκι,και πατάτες φούρνου με μπέικον !!











ΥΛΙΚΑ
Διάφορα κρέατα,εγώ εδώ έβαλα χοιρινό,καί λίγο μοσχάρι
 [μπορείτε και αρνάκι μαζί] αλατι-πιπέρι
...μουστάρδα λίγη
κομματάκια κεφαλοτύρι
ι ντομάτα κομμένη σε ροδελίτσες΄σκελίδες σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
παίρνουμε μια λαδόκολα,τοποθετούμε τα κρέατα μας και ρίχνουμε τό αλατοπίπερο,το τυρί κομμένο κομματάκια,την μουστάρδα΄,και το σκόρδο κομμένο κ διάσπαρτο πάνω στο κρέας και την ντομάτα σε ροδέλες .το τυλίγουμε σφιχτά και το βάζουμε στο ταψάκι και το μυστικό είναι η χαμηλη θερμοκρασία στο φούρνο,το 'εβαλα 5 το απόγευμα στούς 170 βαθμούς και το έβγαλα 11 το βράδυ και ήταν λουκούμι ,εφτιαξα και πατάτες φούρνου με μπέικον ,έκοψα τις πατάτες κυδωνάτες οχι χοντρές καί τις έβαλα στο ταψάκι με αλάτι,πιπέρι,λεμόνι,λαδάκι,ανακατεύω και ψήνω,λίγο πρίν το τέλος  βάζω εδώ κι εκεί πάνω στίς πατάτες το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια,καί ξαναψήνουμε γιά 10 λεπτά να πάρει χρώμα και γεύση,γίνονται πολύ νόστιμες καί συνοδεύουν πολύ ωραία το κρέας στήν λαδόκολα!!
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
2 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο ,1 αγγούρι
ξύδι
λάδι
αλάτι
σκόρδο ΄,οι ποσότητες των υλικών γίνονται ανάλογα πόσο βαρύ τό θέλετε,εγώ έβαλα 4 σκελίδες σκόρδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ξύνετε το αγγούρι στο τρίφτη καί το στίβετε πάρα πολύ καλά,έχετε βάλει το γιαούρτι σε ένα μπωλ,ρίχνετε και το αγγούρι,το σκόρδο τριμμένο,αλάτι.ξύδι,λάδι άλατι΄λάδι ,κι αρχιζετε να ανακατεύετε,οι ποσότητες των υλικών ανάλογα με το πόση δυνατή γεύση θέλετε να έχει.να το δοκιμάζετε και να σταματήσετε εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση !

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Bασιλόπιτα!!










 ΥΛΙΚΑ
1 Φλυτζανι του τσαγιου αμυγδαλοψυχα
1 φλυτζανι του τσαγιου φρεσκο βουτυρο
η βιταμ
2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη
......6 αυγα
3 1\2 φλυτζανια αλευρι σκληρο
2 κουταλακια του γλυκου κοφτα μπεκιν παουντερ
1 \2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 φλυτζανι του τσαγιου γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεματατε την αμυγδαλοψιχα
την ξεφλουδιζετε και μετα την αλεθετε 'στο μπλεντερ ΄χτυπατε το βουτυρο και ριχνετε λιγη λιγη την ζαχαρη,προσθετετε ενα ενα τα κροκαδια μονο των αυγων ,κοσκινιζετε το αλευρι μαζι με την μπεκιν παουντερ κ το αλατι και το ριχνετε στο μειγμα βουτυρου διαδοχικα με το γαλα ενω ανακατευετε ελαφρα χτυπατε τα ασπραδια των αυγων σε μαρενγκα την προσθετετε στο μειγμα και το ανακατευετε ελαφρα με σπατουλα.αλοιφετε με βουτυρο κ πασπαλιζετε με αλευρι ενα ταψακι νο 50,ριχνετε μεσα το μειγμα της βασιλοπιτας την ψημετε σε μετριο φουρνο επι 40 λεπτα περιπου,οταν γινει χλιαρη κοσκινιζετε επανω ζαχαρη αχνη
ΣΗΜ.αν θελετε [εγω την φτιαχνω με την αχνη ]σκεπαζετε την βασιλοπιτα με ασπρο γλασο κ γαρνιρετε με φρουι γλασε κομμενα
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!!τυλιξτε σε ενα αλουμινοχαρτο και βαλτε το στην βασιλοπιτα μολις την βαλετε στο ταψακι για ψησιμο . και του χρονου με υγεια!!!!το βασικοτερο !!

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μπιφτέκια spesial!!!






ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμα
1 αυγο
2 κουτ σουπας ξυδι
2κουτ σουπας μπεκιν παουντερ[το μυστικο για αφρατα]
1\2 κουτ.γλυκου τσιλι
1\2 κουτ γλυκου κιμινο
λιγο δυοσμο
4 φρυγανιες στο νερο κ μετα στιψιμο
4 κουτ σουπας γαλετα [φρυγανια τριμμενη ]
αλατι
πιπερι
λιγο νερο περιπου ι φλυτζανακι καφε
και το αλλο μυστικο.καλο ζυμωμα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ ένα μπολ  βαλτε ολα τα υλικα και ανακατεψτε ζυμωστε πολυ πολυ καλα,βαλτε τα σε ενα ελαφρα λαδωμενο ταψακι και ψηστε στο γκριλ η σε ψηστιέρα !!

Σαρδέλες φούρνου,νόστιμο ,εύκολο,υγιεινό φαγητό!!!

ΥΛΙΚΑ
1κιλό σαρδέλες
1 ντομάτα σε ροδέλες
1 πιπεριά σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
λαδάκι λεμόνι
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κεφάλια καθαρίζουμε πλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε  ταψάκι αλατοπιπερώνουμε  και βάζουμε απο πανω όλα τα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,180 βαθμούς Νόστιμο εύκολο και υγιεινό φαγάκι!Καλή  όρεξη!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ










Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Λαχανικά διάφορα στο φούρνο με τυριά !!!














Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία που ψώνισα στην λαική τα λαχανικά ,την έφτιαξα κι εγιναν υπέροχα !!
ΥΛΙΚΑ
κολοκυθάκια ανοιγμένα τα στρογγυλά
μελιτζάνες χωρισμένες στην μέση ,βγάζουμε λίγη ψίχα από την μέση
πιπεριές πράσινες
πιπεριές κέρατο
200 γρ ρεγκάτο
200 γρ γκούντα
200 γρ κασέρι η κεφαλοτύρι
λίγο αλάτι [αν βάλετε κεφαλοτύρι καθόλου αλάτι ]
13 φέτες μπέικον
λάδι για το τηγάνισμα
1 κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριίζουμε αφού πλύνουμε καλά όλα τα λαχανικά και  τα ανοίγουμε οπως είπα παραπάνω ,μετά τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά να μην αρπάξουν,τα βάζουμε σε απορροφητικό  χαρτί,και μετά σε ένα μπολ ανακατεύουμε ολα τα τυριά μαζί κ το μπέικον ψιλοκομμένο και τα γεμίζουμε αφού εέουν κρυώσει πρώτα-τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και μόλις λιώσουν τα τυριά τραβάμε το ταψί και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος,και ξαναφουρνίζουμε μέχρι να ροδίσουν ,σερβίρονται  ζεστά!!!Καλή επιτυχία !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κουραμπιεδάκια Tέλεια !!!!!















Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα. O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα. Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν. Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι. Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/kourabiedes/#sthash.wuZTuUsT.dpuf
Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα. O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα. Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν. Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι. Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/kourabiedes/#sthash.wuZTuUsT.dpuf

Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα. O κουραμπιές πρέπει να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός. Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό, μαλακό και πανιασμένο στρώμα που δεν είναι ευχάριστο στο στόμα. Πάντα πρέπει να σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζουν. Διατηρούνται για αρκετό διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι. Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/giortina/xristougenniatika/kourabiedes/#sthash.wuZTuUsT.dpuf

Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κροκάδια αυγών
1-2 βανίλιες
3 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού,η κονιάκ.η ούζο[εγώ βάζω ούζο]
1 1\2 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ καί με ελάχιστο αλάτι,χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ώσπου το μίγμα να γίνει αφράτο να ασπρίσει εντελώς σαν σαντιγί αυτό για να ειναι αφράτοι .Προσθέτουμε  τα κροκάδια και το χυμό πορτοκαλιού τίς βανίλιες  και συνεχίζουμε το χτύπημα γαι μερικά λεπτά .Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι αυστηρά όχι μίξερ ,ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη ελαφρώς [εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε κι αμύγδαλα]  .Την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ,Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα και τους τοποθετούμε σε ταψί χωρίς λάδι ,η βούτυρο [δεν κολλάνε] Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου .Εχουμε κοσκινίσει σε μία επιφάνεια άχνη ζάχαρη τους ακουμπάμε επάνω ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ και τους σκεπάζουμε με μπόλικη άχνη .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν  τους ψεκάζουμε  με λίγο ροδόνερο  για μυρωδιά  και μετά τους πασπαλίζουμε με άχνη Το ροδόνερο ειναι προαιρετικό ο κουραμπιές να έχει κρυώσει γιατί αν βάλουμε σε ζεστούς άχνη θα κολλήσει επάνω και θα είναι άσχημο .
Προσθέτουμε στην ζύμη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα αφού πρώτα την αλέσουμε  ελάχιστα  και την φουρνίσουμε   [εγώ δεν τα ξεφλουδίζω ]
Η συνταγή είναι για μία δόση,συνιστώ να την τριπλασιάσετε τόσο ωραία που είναι!!!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σνιτσέλ με ρύζι!!!
























ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σνίτσελ
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι,μείγμα γιά κρεατικά
2 αυγά
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπώλ σπάω τά αυγά κ τά ανακατεύω,βάζω σ ένα χαρτί ,η σε αλουμινόχαρτο την τριμμένη φρυγανιά [γιατί κολλάει ,να μην πλένω]ρίχνω στα σνίτσελ ολα τα μπαχαρικά και τα πασπαλίζω να πάει παντού ,βουτάω στο αυγό το σνίτσελ κ μετά στην φρυγανιά ,εχω βάλει το τηγάνι  να κάψει ελαφρά καί τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά.ετοιμάζω και το ρυζάκι οπως το έχουμε πεί πολλές φορές καί μιά ωραία σαλατα!!μπορείτε κ με πατάτες τηγανιτές να το συνοδεύσετε!

--Τραγανοί λουκουμάδες!!!!







ΥΛΙΚΑ
1\2 κιλου αλευρι
1 κουτ γλυκου κοφτη αλατι
1 φακελακι μαγια
μισο κοφτο κουτ γλυκου ζαχαρη ,η μελι
λαδι για τηγανι [καλαμποκελαιο]
μελι-κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε σε ενα μπωλ το αλευρι ριχνουμε ζαχαρη,αλατι ,και σε ενα ποτηρι ζεστο νερο διαλυουμε την μαγια την ριχνουμε κι αυτη στο αλευρι κι ανακατευουμε ,[να εχετε κοντα σας χλιαρο νερο] κ να προσθεσετε ωσπου να γινει ενας χυλος ουτε πολυ παχυς ουτε πολυ αραιος .τον σκεπαζουμε με μια πετσετουλα και τον αφηνουμε να φουσκωσει σχεδον μιση ωρα σε ζεστο μερος,βαζουμε σε ενα βαθυ κατσαρολακι μπολικο λαδακι και πιανουμε με το χερι το χυλο σφιγγουμε σαν γροθια κι αυτο που θα βγει απο πανω το παιρνουμε με ενα κουταλι κ το ριχνουμε μεσα στο λαδι που εχει πλεον καψει ,το κανουμε γρηγορα γρηγορα και με μια τρυπητη κουταλα γυρναμε κ τους βγαζουμε ,κατ αυτον τον τροπο γινονται η μπαλιτσες εγω εχω ενα μηχανημα οπως βλεπετε αλλα δεν το χρησιμοποιησα τελικα τους εφτιαξα με τον τροπο που σας ειπα .το κουταλι που κ που να το βουτατε σε νερο [να εχετε ενα γεματο ποτηρι κοντα σας ] για να μην κολλησουν .τηγανιζονται αμεσως ,μετα αφου τους βαλετε σε πιατελα πασπαλιζετε με κανελα κ μελι ,το οποιο μελι θα το αραιωσετε με λιγο ζεστο νερο .καλη επιτυχια!!