Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σάββατο 26 Μαρτίου 2011
Ρυζόγαλο 100% επιτυχία!
Posted on 22:30by gata
Υλικά
3/4 κούπα τσαγιού γλασέ
2 κούπες νερό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι ολόκληρο άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 μασουράκι βανίλια
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη (δοκιμάστε και ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
κανέλα
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι με νερό καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό,το αλάτι,και το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα κρατώντας μισό φλιτζάνι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου .
Προσθέτουμε και την βανίλια και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε συνέχεια περίπου για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και το γάλα με το αραιωμένο άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά το μείγμα θα πήξει ελαφρά
Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράσετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Σημείωση
Αν θέλουμε αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιούμε κόρν φλάουρ κι αντί για βανίλια λίγη κοπανισμένη μαστίχα.Οταν κρυώσει πήζει .Καλή Επιτυχία!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σπιτική κρέμα καραμελέ!!!
Posted on 00:24by gata
ΥΛΙΚΑ
1\2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1\2 κιλό γάλα
...ελάχιστο αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε 1\2 φλυτάνι τσαγιού ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με 2 κουταλιές νερό .
Βράζετε το σιρόπι μέχρις ότου πάρη χρώμα καστανό.
Το ρίχνετε σε μία μικρή φόρμα ,η φορμάκια και το γέρνετε να απλωθεί παντού .
Το αφήνετε να κρυώσει
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι.
Ζεματάτε το γάλα και το ρίχνετε τμηματικά στο μίγμα αυγών .
Ρίχνετε την κρέμα αυτή μέσα στην φόρμα ,η φορμάκια
τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4 δάχτυλα ζεστό νερό.
Τοποθέτουμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.
1\2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1\2 κιλό γάλα
...ελάχιστο αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε 1\2 φλυτάνι τσαγιού ζάχαρη σε ένα τηγανάκι με 2 κουταλιές νερό .
Βράζετε το σιρόπι μέχρις ότου πάρη χρώμα καστανό.
Το ρίχνετε σε μία μικρή φόρμα ,η φορμάκια και το γέρνετε να απλωθεί παντού .
Το αφήνετε να κρυώσει
Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη ,την βανίλια και το αλάτι.
Ζεματάτε το γάλα και το ρίχνετε τμηματικά στο μίγμα αυγών .
Ρίχνετε την κρέμα αυτή μέσα στην φόρμα ,η φορμάκια
τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4 δάχτυλα ζεστό νερό.
Τοποθέτουμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Μπακαλιάρος σκορδαλιά και παντζάρια!!
Posted on 17:50by gata
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011
Σουπιές κρασάτες !!
Posted on 02:44by gata
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!
ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά κομμένη σε κομματάκια [εδω χρησιμοποίησα καταψυγμένη και καθαρισμένη ]
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες
2 φύλλα δάφνη
5-6 κόκους μπαχάρι
αλατοπίπερο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί ρετσίνα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζι με κρεμμύδι ,σκόρδο,σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και την σουπιά ,τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρασί,μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομέτα τριμμένη .την κουταλιά τον πελτέ,αλάτι πιπέρι μπαχάρι ,δάφνη ,και 1 ποτήρι ζεστό νερό .Σιγοβράζουμε για μία ώρα,αν έχει πολύ ζουμί το φαγητό μας αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε για λίγο το μάτι της κουζίνας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας .ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ !!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σάββατο 19 Μαρτίου 2011
Γεμιστά !!Πολύ πολύ ωραίο φαγάκι!!
Posted on 01:16by gata
ΥΛΙΚΑ.
ντομάτες
πιπεριές
αν θέλετε μελιτζάνα κολοκυθάκι ,ότι σας αρέσει γεμίζετε
πατάτες
δυόσμο φρέσκο,μαιντανό,κρεμμύδια τουλάχιστον 2-3 σκελίδες σκόρδο
ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
λαδάκι μπόλικο στα γεμιστά πάντα!!
λίγη ζάχαρη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένω καλά ότι έχω προγραμματίσει να γεμίσω ,τα ανοίγω και κρατώ την ψίχα από τις ντομάτες ,λίγη ψίχα από το κολοκυθάκι αν βάλω ,λίγη ψίχα από την μελιτζάνα αν βάλω, τα τοποθετώ στο ταψί σε ωραία διάταξη ,σ ένα μπόλ τρίβω την ψίχα από τις ντομάτες τρίβω από το κολοκύθι τρίβω απ την μελιτζάνα προσθέτω δυόσμο ψιλοκομμένο ,μαϊντανό, το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη το σκόρδο αλάτι πιπέρι ζάχαρη και μετράμε πόσα κομμάτια είναι πχ είναι 17? βάζω 17 κουταλιές κοφτές τις σούπας ρύζι [μυστικό της θειας μου] κι έρχεται ακριβώς η γέμιση!!και βάζω μπόλικο λάδι ανακατεύω όλα μαζί αφήνω για 10 λεπτά να δέσουν τα υλικά ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ μετά γεμίζω τα γεμιστά και ότι περισσέψει μέσα εκεί στο μπολ αυτό κόβω πατάτες κυδωνάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και ανακατεύω και ρύζι λίγο να έχει περισσέψει δεν πειράζει εκεί ρίξτε τις πατάτες γίνονται πολύ νόστιμες κ δεν ξεραίνονται .τις τοποθετώ ανάμεσα στα γεμιστά ρίχνω κ λίγη φρυγανιά τριμμένη από πάνω γιατί κάνουν έτσι μια ωραία κρούστα, σκεπάζω μ ένα αλουμινόχαρτο κ ψήνω στους 220 Βαθμούς .Σε καμία ώρα τα ξεσκεπάζω κ τα αφήνω να ψηθούν έτσι περιμένω να τα δω να ροδοκοκκινίζουν από πάνω ,τρυπώ με το πιρούνι να δω αν ψήθηκαν ..ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν βάλετε κολοκυθάκια η μελιτζάνες ,όταν τα βάλετε στο ταψί αδεια μ ένα πιρούνι να τα τρυπήσετε εδώ κι εκεί για να ψηθούν καλά κ μετά τα γεμίζετε .. καλή όρεξη !!!
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011
Σουπιά πιλάφι!!
Posted on 22:31by gata
ΥΛΙΚΑ
1 σουπιά μεγάλη [αγόρασα καθαρισμένη κατεψυγμένη]
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο τριμμένο
2 ντομάτες πολτοποιημένες με το χέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνη
3-4 κόκους μπαχάρι
αλάτι-πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 και 1\2 ποτήρι ζεστό νερό
1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί .προσθέτουμε και την σουπιά κομμένη σε κομματάκια ,και σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί .Μετά απο 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε την ντομάτα ,τον πελτέ,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη [λίγη1\2 κουταλάκι του γλυκού]την δάφνη,το μπαχάρι ,και το νερό.Χαμηλώνω την θερμοκρασία και τα μαγειρεύω για 1 ώρα, Προσθέτω αν χρειαστεί νερό [πάντα ζεστό ]και βάζω και το ρύζι .Σε 10 λεπτά περίπου είναι έτοιμο ,δοκιμάστε το να δείτε .Στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο μαιντανό στο πιάτο μας .Πολύ ωραίο φαγητό !!
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011
Mπριάμ ,φανταστικό φαγάκι!!!
Posted on 14:21by gata
ΥΛΙΚΑ
5-6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
5-6 πατάτες κυδωνάτες ψιλοκομμένες
λίγα φύλλα άνηθου
λίγα φύλλα μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψί κόβετε και βάζετε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,το κρεμμύδι ,το σκόρδο,την ντομάτα ,το πελτέ,τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,και το ελαιόλαδο,τα ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε και μισό ποτήρι νερό.Το ψήνετε ΄στο φούρνο στους 200 ,η 250 βαθμούς,ανάλογα την κουζίνα σας περίπου για μία ώρα, να το κοιτάτε που που μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα.
5-6 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
5-6 πατάτες κυδωνάτες ψιλοκομμένες
λίγα φύλλα άνηθου
λίγα φύλλα μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι-πιπέρι
1\2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψί κόβετε και βάζετε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες,το κρεμμύδι ,το σκόρδο,την ντομάτα ,το πελτέ,τον άνηθο ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,και το ελαιόλαδο,τα ανακατεύετε πολύ καλά και ρίχνετε και μισό ποτήρι νερό.Το ψήνετε ΄στο φούρνο στους 200 ,η 250 βαθμούς,ανάλογα την κουζίνα σας περίπου για μία ώρα, να το κοιτάτε που που μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο!!
Posted on 09:18by gata
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο καλαμαράκια. [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια μαιντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι νερό
ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτές κουταλιές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι πιπέρι ,όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βράζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που ράβομαι.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ένα μπολ έχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 πακέτο καλαμαράκια. [εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα και έτοιμα από καθάρισμα]
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κλωναράκια μαιντανό
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 ποτήρι νερό
ρύζι καρολίνα [η ποσότητα ..1 κουταλιά κοφτή για κάθε καλαμαράκι πχ.10 καλαμαράκια ,10 κοφτές κουταλιές
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη
8 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα καλαμαράκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 5 κουταλιές λάδι ,προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό ψιλοκομμένα ,προσθέτουμε και μερικά πλοκάμια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.Προσθέτουμε και τον μαϊντανό .Σβήνουμε με το μισό και παραπάνω κρασί.[κρατάμε λίγο για τον φούρνο]
Μόλις πάει να εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε και το 1 ποτήρι νερό λίγο αλάτι πιπέρι ,όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και το ρύζι .Βράζουμε μέχρι να γίνει μια γέμιση χωρίς πολλά υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια ένα-ένα και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. με τον τρόπο που ράβομαι.
Τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι σε ένα μπολ έχουμε τρίψει την ντομάτα,έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές λάδι λίγο πιπεράκι,ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από τα καλαμαράκια,προσθέστε και το υπόλοιπο κρασί .σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένα ,μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του και να πάρει λίγο χρώμα. καλή επιτυχία!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)